Millionbøf med kød

Sådan gør du
- Brun oksekødet godt i olie og tag det af panden.
- Brun løg og hvidkål.
- Tilsæt det brunede kød, de rå linser, vand, bouillon og paprika.
- Kog det hele godt mørt til linserne ”forsvinder”.
- Jævn med majsstivelse rørt op i lidt vand.
- Smag til med salt og peber, og giv evt. kulør til passende farve.
Servér med mos med kartofler og bælgfrugter.
Mængde
10 portioner svarer til 10 middagsportioner af 300 g - i alt ca. 3,2 liter gryderet afhængigt af afdampning under tilberedning.
Ingredienser
500 g hakket oksekød
50 g olie
250 g løg i tern
500 g fint snittet eller revet hvidkål
250 g røde linser
2 liter vand
40 g hønsebouillon
1 spsk. paprika
70 g majsstivelse
Ca. 1 dl vand (til jævning)
Salt og peber
Kulør
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.