Millionbøf med kød

millionbøf
Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Brun oksekødet godt i olie og tag det af panden.
  2. Brun løg og hvidkål.
  3. Tilsæt det brunede kød, de rå linser, vand, bouillon og paprika.
  4. Kog det hele godt mørt til linserne ”forsvinder”.
  5. Jævn med majsstivelse rørt op i lidt vand.
  6. Smag til med salt og peber, og giv evt. kulør til passende farve.

Servér med mos med kartofler og bælgfrugter.

Variationsmuligheder

Millionbøffen kan også bruges til shepherds pie med et låg af mosen med kartofler og hvide bønner.

Udskriv opskrift

Mængde

10 portioner svarer til 10 middagsportioner af 300 g - i alt ca. 3,2 liter gryderet afhængigt af afdampning under tilberedning.

Ingredienser

500 g hakket oksekød
50 g olie
250 g løg i tern
500 g fint snittet eller revet hvidkål
250 g røde linser
2 liter vand
40 g hønsebouillon
1 spsk. paprika
70 g majsstivelse
Ca. 1 dl vand (til jævning)
Salt og peber
Kulør

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.