Mexibønnefars

Mexibønnefars
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Udblød de sorte bønner i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

  1. Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i friskt vand, til de er helt møre.
  2. Hæld vandet fra bønnerne. Huks at gemme det - det kan bruges i saucer og brød.
  3. Mos de kogte sorte bønner med en stamper, kartoffelmoser eller et piskeris.
  4. Hak løg, hvidløg og chili.
  5. Skræl og riv de søde kartofler.
  6. Rør grøntsagerne sammen med bønnemosen.
  7. Rist de hele krydderier på en varm tør pande.
  8. Knus de ristede krydderier i en morter eller krydderikværn.
  9. Bland krydderier, kikærtemel og salt i bønnefarsen.
  10. Lad farsen trække og sætte sig i cirka 15 min.
  11. Form farsen til bøffer, deller eller boller, og steg dem sprøde i olie.
Udskriv opskrift

Ingredienser

75 g tørrede sorte bønner
250 g løg
10 g hvidløg
25 g chili - juster efter styrke
750 g søde kartofler
30 g spidskommen
5 g korianderfrø
6 g røget paprika
70 g kikærtemel
25 g salt

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.