Marokkanske gulerødder

Sådan gør du

Flæk gulerødderne på langs en eller to gange til grove stave, eller skær dem i store trekanter. Steg dem gyldne på en stor pande eller kipsteger.

Opvarm en stor tykbundet gryde med olien. Steg løgene et par minutter, til de tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær og spidskommen. Rist det grundigt i nogle minutter.

Tilsæt vand, de stegte gulerødder, salt og peber, og dæk med et låg.

Lad gulerødderne dampe et par minutter til de er let møre, men stadig har bid.

Skru op for temperaturen under gulerødderne, og tilsæt de salte citroner og abrikoser og varm retten godt igennem et par minutter.

Vend de orange linser i retten og lad gulerødderne afkøle.

Bland yoghurt, persille, salt og peber.

Vend yoghurtdressing sammen med gulerødderne.

Smag til med evt. mere salt og peber.

Anret på et fad eller i portionsglas og drys med de ristede græskarkerner.

1 portion er ca. 130g.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 1000g

    store rensede gulerødder

  • 30g

    olie

  • 100g

    løg i fine både

  • 10g

    ingefær, skrællet og finthakket

  • 6g

    spidskommen

  • 30g

    vand

  • 5g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 40g

    salte citroner i fine strimler

  • 40g

    abrikoser i fine strimler

  • 200g

    kogte røde linser med bid

  • 150g

    sødmælksyoghurt

  • 10g

    persille, finthakket

  • 50g

    græskarkerner, ristede

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 314 kj
Protein 1,997 g 11 E%
Kulhydrat 10,16 g 55 E%
Fedt 2,395 g 28 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori