Marokkanske gulerødder
Sådan gør du
Flæk gulerødderne på langs en eller to gange til grove stave, eller skær dem i store trekanter. Steg dem gyldne på en stor pande eller kipsteger.
Opvarm en stor tykbundet gryde med olien. Steg løgene et par minutter, til de tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær og spidskommen. Rist det grundigt i nogle minutter.
Tilsæt vand, de stegte gulerødder, salt og peber, og dæk med et låg.
Lad gulerødderne dampe et par minutter til de er let møre, men stadig har bid.
Skru op for temperaturen under gulerødderne, og tilsæt de salte citroner og abrikoser og varm retten godt igennem et par minutter.
Vend de orange linser i retten og lad gulerødderne afkøle.
Bland yoghurt, persille, salt og peber.
Vend yoghurtdressing sammen med gulerødderne.
Smag til med evt. mere salt og peber.
Anret på et fad eller i portionsglas og drys med de ristede græskarkerner.
1 portion er ca. 130g.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 1000g
store rensede gulerødder
- 30g
olie
- 100g
løg i fine både
- 10g
ingefær, skrællet og finthakket
- 6g
spidskommen
- 30g
vand
- 5g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 40g
salte citroner i fine strimler
- 40g
abrikoser i fine strimler
- 200g
kogte røde linser med bid
- 150g
sødmælksyoghurt
- 10g
persille, finthakket
- 50g
græskarkerner, ristede
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 314 kj | |
Protein | 1,997 g | 11 E% |
Kulhydrat | 10,16 g | 55 E% |
Fedt | 2,395 g | 28 E% |
* E% = Energiprocentfordeling