Marokkanske gulerødder

Sådan gør du

  1. Flæk gulerødderne på langs en eller to gange til grove stave, eller skær dem i store trekanter. Steg dem gyldne på en stor pande eller kipsteger.
  2. Opvarm en stor tykbundet gryde med olien. Steg løgene et par minutter, til de tager farve.
  3. Tilsæt hvidløg, ingefær og spidskommen. Rist det grundigt i nogle minutter.
  4. Tilsæt vand, de stegte gulerødder, salt og peber, og dæk med et låg.
  5. Lad gulerødderne dampe et par minutter til de er let møre, men stadig har bid.
  6. Skru op for temperaturen under gulerødderne, og tilsæt de salte citroner og abrikoser og varm retten godt igennem et par minutter.
  7. Vend de orange linser i retten og lad gulerødderne afkøle.
  8. Bland yoghurt, persille, salt og peber.
  9. Vend yoghurtdressing sammen med gulerødderne.
  10. Smag til med evt. mere salt og peber.
  11. Anret på et fad eller i portionsglas og drys med de ristede græskarkerner.

1 portion er ca. 130 g.

Udskriv opskrift

Ingredienser

1 kg store rensede gulerødder
30 g olie
100 g løg i fine både
10 g ingefær, skrællet og finthakket
6 g spidskommen
30 g vand
5 g salt
2 g friskkværnet peber
40 g salte citroner i fine strimler
40 g abrikoser i fine strimler
200 g kogte røde linser med bid
150 g sødmælksyoghurt
10 g persille, finthakket
50 g græskarkerner, ristede

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 314 kj
Protein 1,997 g 11 E%
Kulhydrat 10,16 g 55 E%
Fedt 2,395 g 28 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.