Marokkansk gryderet med abrikos og rysteribs
Sådan gør du
Kog kikærter i vandet i ca. 35 minutter, og dræn for vand. De skal IKKE afkøles.
Bag søde kartofler i ovnen 15 minutter ved 180 grader, til de er næsten møre og gyldne.
Skær tempeh i skiver, og skær i stimler på den korte led, så de har formen 1x1x5cm
Steg tempeh gyldent i olie.
Varm olien i en stor tykbundet gryde, og rist løgene klare.
Tilsæt hvidløg, ingefær, kanel og spidkommen, og rist det hele godt igennem, så krydderierne får varme og frigiver masser af smag til retten. Det må gerne dufte stærk at krydderier.
Tilsæt harissa, tomater, citron i tern, koriander og salt, og giv det hele et opkog.
Tilsæt gulerødder, knoldselleri og porre og de tørrede frugter, og vend det grundigt i sovsen, så alle grønsager smøres godt ind i tomat og krydderier.
Bring gryden i kog. Skru ned for varmen og lad småsimre i 5-7 minutter til grønsagerne er møre.
Rør jævnligt i gryden undervejs, da retten kan sætte sig lidt i bunden.
Tilsæt de kogte kikærter, og kog med i 5 minutter.
Tilsæt de bagte søde kartofler og stegt tempeh.
Smag til med evt. mere harissa eller andre krydderier.
Retten vinder mere smag ved at stå nogle timer før servering eller at være lavet dagen før.
Server med rysteribs og evt en cremet dressing på toppen.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1000g
udblødte kikærter
- 2500g
vand
- 400g
søde kartofler i tern 3x3 cm
- 250g
tempeh, lupinbønner
- 35g
rapsolie til stegning
- 150g
løg, grofthakket
- 30g
olivenolie
- 15g
hvidløg, grofthakket
- 30g
ingefær, revet
- 5g
kanelpulver
- 3g
spidskommen, malet
- 3g
harissa
- 800g
tomater på dåse, hakkede
- 2500g
vand
- 25g
citron i tern
- 25g
koriander, hakket med stilk
- 10g
salt
- 200g
gulerødder i 5 cm stykker
- 200g
knoldelleri i 5 cm tern
- 150g
porre, det hvide og det grønne
i 5 cm stykker
- 150g
abrikos, tørret i kvarte
- 50g
lyse rosiner/korender
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 226 kj | |
Protein | 1,977 g | 15 E% |
Kulhydrat | 7,036 g | 53 E% |
Fedt | 1,632 g | 27 E% |
* E% = Energiprocentfordeling