Marokkansk gryderet med abrikos og rysteribs

Marokkansk gryderet i skålSådan gør du

Kog kikærter i vandet i ca. 35 minutter, og dræn for vand. De skal IKKE afkøles.

Bag søde kartofler i ovnen 15 minutter ved 180 grader, til de er næsten møre og gyldne.

Skær tempeh i skiver, og skær i stimler på den korte led, så de har formen 1x1x5cm

Steg tempeh gyldent i olie.

Varm olien i en stor tykbundet gryde, og rist løgene klare.

Tilsæt hvidløg, ingefær, kanel og spidkommen, og rist det hele godt igennem, så krydderierne får varme og frigiver masser af smag til retten.  Det må gerne dufte stærk at krydderier.

Tilsæt harissa, tomater, citron i tern, koriander og salt, og giv det hele et opkog.

Tilsæt gulerødder, knoldselleri og porre og de tørrede frugter, og vend det grundigt i sovsen, så alle grønsager smøres godt ind i tomat og krydderier.

Bring gryden i kog. Skru ned for varmen og lad småsimre i 5-7 minutter til grønsagerne er møre.

Rør jævnligt i gryden undervejs, da retten kan sætte sig lidt i bunden.

Tilsæt de kogte kikærter, og kog med i 5 minutter.

Tilsæt de bagte søde kartofler og stegt tempeh.

Smag til med evt. mere harissa eller andre krydderier.

Retten vinder mere smag ved at stå nogle timer før servering eller at være lavet dagen før.

Server med rysteribs og evt en cremet dressing på toppen.

Se opskrift på rysteribs.

[recipe_calculator]

EFTERÅR

VINTER

ÆLDRE

HOSPITAL

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 226 kj
Protein 1,977 g 15 E%
Kulhydrat 7,036 g 53 E%
Fedt 1,632 g 27 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori