Marokkansk gryderet med søde kartofler og abrikos
Sådan gør du
Bag de søde kartofler i ovnen 15 minutter ved 180 grader, til de er næsten møre og gyldne.
Steg tempeh gyldent i olie.
Varm olien i en stor tykbundet gryde, og rist løgene klare.
Tilsæt hvidløg, ingefær, kanel og spidskommen, og rist det hele godt igennem, så krydderierne får varme og frigiver masser af smag til retten. Det må gerne dufte stærk af krydderier.
Tilsæt harissa, tomater, citron i tern, koriander og salt, og giv det hele et opkog.
Tilsæt gulerødder, knoldselleri og porre og de tørrede frugter, og vend det grundigt i sovsen, så alle grønsager smøres godt ind i tomat og krydderier.
Bring gryden i kog.
Skru ned for varmen, og lad det småsimre i 5-7 minutter, til grønsagerne er møre.
Rør jævnligt i gryden undervejs, da retten kan sætte sig lidt i bunden.
Tilsæt de bagte søde kartofler og stegt tempeh.
Smag til med evt mere harissa eller andre krydderier.
Server med dukkah, groft brød og labneh som cremethed.
Køkkentips: Retten vinder mere smag ved at stå nogle timer før servering eller at være lavet dagen før.
Portionsstørrelse: 250 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 1320g
søde kartofler i tern 3x3 cm
- 825g
tempeh i strimler 1x1x5
- 500g
løg, grofthakket
- 100g
olie
- 50g
hvidløg, grofthakket
- 100g
ingefær, revet
- 15g
kanelpulver
- 15g
spidskommen, malet
- 15g
harissa
- 2650g
tomater på dåse, hakkede
- 5000g
kogevand fra bælgfrugter
- 90g
citron i små tern
- 90g
koriander, hakket med stilk
- 30g
salt
- 660g
gulerødder i 5 cm stykker
- 660g
knoldelleri i 5 cm tern
- 500g
porre, det hvide og det grønne
i 5 cm stykker
- 500g
abrikos, tørret i kvarte
- 160g
lyse rosiner/korender
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 234 kj | |
Protein | 2,17 g | 16 E% |
Kulhydrat | 7,7 g | 61 E% |
Fedt | 1,41 g | 22 E% |
* E% = Energiprocentfordeling