Marokkansk gryderet med søde kartofler og abrikos

Marokkansk gryderet i skålSådan gør du

Bag de søde kartofler i ovnen 15 minutter ved 180 grader, til de er næsten møre og gyldne.

Steg tempeh gyldent i olie.

Varm olien i en stor tykbundet gryde, og rist løgene klare.

Tilsæt hvidløg, ingefær, kanel og spidskommen, og rist det hele godt igennem, så krydderierne får varme og frigiver masser af smag til retten.  Det må gerne dufte stærk af krydderier.

Tilsæt harissa, tomater, citron i tern, koriander og salt, og giv det hele et opkog.

Tilsæt gulerødder, knoldselleri og porre og de tørrede frugter, og vend det grundigt i sovsen, så alle grønsager smøres godt ind i tomat og krydderier.

Bring gryden i kog.

Skru ned for varmen, og lad det småsimre i 5-7 minutter, til grønsagerne er møre.

Rør jævnligt i gryden undervejs, da retten kan sætte sig lidt i bunden.

Tilsæt de bagte søde kartofler og stegt tempeh.

Smag til med evt mere harissa eller andre krydderier.

Server med dukkah, groft brød og labneh som cremethed.

Køkkentips: Retten vinder mere smag ved at stå nogle timer før servering eller at være lavet dagen før.

Portionsstørrelse: 250 g

Ingredients for50portionsportionportions:

  • 1320g

    søde kartofler i tern 3x3 cm

  • 825g

    tempeh i strimler 1x1x5

  • 500g

    løg, grofthakket

  • 100g

    olie

  • 50g

    hvidløg, grofthakket

  • 100g

    ingefær, revet

  • 15g

    kanelpulver

  • 15g

    spidskommen, malet

  • 15g

    harissa

  • 2650g

    tomater på dåse, hakkede

  • 5000g

    kogevand fra bælgfrugter

  • 90g

    citron i små tern

  • 90g

    koriander, hakket med stilk

  • 30g

    salt

  • 660g

    gulerødder i 5 cm stykker

  • 660g

    knoldelleri i 5 cm tern

  • 500g

    porre, det hvide og det grønne

  • i 5 cm stykker

  • 500g

    abrikos, tørret i kvarte

  • 160g

    lyse rosiner/korender

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 234 kj
Protein 2,17 g 16 E%
Kulhydrat 7,7 g 61 E%
Fedt 1,41 g 22 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med