Markærtefalafler

Sådan gør du
Dagen før:
- Udblød markærterne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
- Riv jordskokkerne groft.
- Hak hvidløgene groft.
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og blend det til en grov fars.
- Justér evt. konsistensen med rugmel eller olivenolie, så den er formbar.
- Varm en god portion olie op i en pande eller gryde.
- Form æggeformede falafler med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme olie.
Tip
I stedet for markærter, kan man bruge kikærter eller andre ærtesorter.
Ingredienser
500 g markærter
1 kg jordskokker
10 g hvidløg
125 g rugmel
125 g ristede hasselnødder
25 g salt - smag til
7 g sort peber
40 ml æbleeddike
40 ml maltsirup
375 ml olivenolie
neutral olie til stegning/friture
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.