Markærtefalafler

forskellige slags falafler

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød markærterne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

Riv jordskokkerne groft.

Hak hvidløgene groft.

Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og blend det til en grov fars.

Justér evt. konsistensen med rugmel eller olivenolie, så den er formbar.

Varm en god portion olie op i en pande eller gryde.

Form æggeformede falafler med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme olie.

Tip: I stedet for markærter, kan man bruge kikærter eller andre ærtesorter.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 500g

    markærter

  • 1000g

    jordskokker

  • 10g

    hvidløg

  • 125g

    rugmel

  • 125g

    ristede hasselnødder

  • 25g

    salt - smag til

  • 7g

    sort peber

  • 40ml

    æbleeddike

  • 40ml

    maltsirup

  • 375ml

    olivenolie

  • neutral olie til stegning/friture

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori