Markærtefalafler

forskellige slags falafler
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Udblød markærterne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

  1. Riv jordskokkerne groft.
  2. Hak hvidløgene groft.
  3. Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og blend det til en grov fars.
  4. Justér evt. konsistensen med rugmel eller olivenolie, så den er formbar.
  5. Varm en god portion olie op i en pande eller gryde.
  6. Form æggeformede falafler med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme olie.

Tip

I stedet for markærter, kan man bruge kikærter eller andre ærtesorter.

En nordisk falafel

Denne falafel er ret langt fra det, vi traditionelt forbinder med en falafel.

Den er en nordisk vinterspise, som helst skal laves, når de danske jordskokker er i sæson.

Servér dem fx med en grov salat med kogte kerner, grønkål og sprødt æble, samt en karsedressing til at dyppe i.

Udskriv opskrift

Ingredienser

500 g markærter
1 kg jordskokker
10 g hvidløg
125 g rugmel
125 g ristede hasselnødder
25 g salt - smag til
7 g sort peber
40 ml æbleeddike
40 ml maltsirup
375 ml olivenolie
neutral olie til stegning/friture

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.