Markærtefalafler

Fotograf: Chris Tonnesen
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød markærterne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
Riv jordskokkerne groft.
Hak hvidløgene groft.
Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og blend det til en grov fars.
Justér evt. konsistensen med rugmel eller olivenolie, så den er formbar.
Varm en god portion olie op i en pande eller gryde.
Form æggeformede falafler med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme olie.
Tip: I stedet for markærter, kan man bruge kikærter eller andre ærtesorter.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
markærter
- 1000g
jordskokker
- 10g
hvidløg
- 125g
rugmel
- 125g
ristede hasselnødder
- 25g
salt - smag til
- 7g
sort peber
- 40ml
æbleeddike
- 40ml
maltsirup
- 375ml
olivenolie
neutral olie til stegning/friture