Majsdeller med havregryn og krydderurter

Majsdeller

Sådan gør du

  1. Blend halvdelen af majsene med ingridærter og hvidløg til en pure.
  2. Tilsæt æggene lidt ad gangen.
  3. Hak krydderurterne groft, og vend dem i puréen sammen med de sidste majs, havregryn, bagepulver og tabascosauce.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Dæk farsen til og lad den trække 1 times tid på køl.
  6. Smag igen farsen til med salt og peber, om nødvendigt, og justér evt. konsistensen. Den må ikke være for tør, og farsen skal helst kunne samle sig.
  7. Form farsen til frikadeller, og brun dem af på panden i olie.
  8. Bag dem færdige i ovnen ved 185 grader i 15 minutter.

Majsdeller serveres med fx Foccaciabrød. Bag Foccaciabrødet tidligere på dagen eller dagen før.

Udskriv opskrift

Ingredienser

345 g majs
215 g ingridærter, kogte og moste
5 g hvidløg, presset
105 g havregryn
10 g bagepulver
220 g æg
2 g tabascosauce
70 g koriander, friskhakket
70 g persille, friskhakket
45 g rapsolie
5 g salt
2 g peber

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.