Majsdeller med havregryn og krydderurter, hertil focaccia
Sådan gør du
DAGENS FØR/TIDLIGERE PÅ DAGEN:
FOCACCIABRØD
Rør vand, salt og gær sammen.
Tilsæt durummel og ingridærter, og rør dejen til en blød konsistens.
Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par minutter. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.
Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen.
Dæk dejen til og sæt den på køl natten over. Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur i 3 timer.
Lav huller i dejen med fingrene og drys evt. med tilberedte grøntsager, olivenolie og havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter, til brødet er gyldent og sprødt.
MAJSFRIKADELLER
Blend halvdelen af majsene med ingridærter og hvidløg til en pure, og tilsæt æggene lidt ad gangen.
Hak krydderurterne groft, og vend dem i puréen sammen med de sidste majs, havregryn, bagepulver og tabascosauce.
Smag til med salt og peber, dæk farsen til og lad den trække 1 times tid på køl.
Smag igen farsen til med salt og peber, om nødvendigt, og justér evt. konsistensen. Den må ikke være for tør, og farsen skal helst kunne samle sig.
Form farsen til frikadeller, og brun dem af på panden i olie.
Bag dem færdige i ovnen ved 185 grader i 15 minutter.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Focacciabrød (evt dagen før)
- 440g
vand
- 35g
gær
- 15g
salt
- 235g
hvedemel
- 180g
durummel
- 180g
ingridærter, kogte
- 10g
olivenolie
- 10g
rosmarin, frisk
flagesalt
Majsfrikadeller- 345g
majs
- 215g
ingridærter, kogte og moste
- 5g
hvidløg, presset
- 105g
havregryn
- 10g
bagepulver
- 220g
æg
- 2g
tabascosauce
- 70g
koriander, friskhakket
- 70g
persille, friskhakket
- 45g
rapsolie
- 5g
salt
- 2g
peber