Macaroni og tomat i fad med basilikum og ost

Tomater

Sådan gør du

  1. Kog pasta al dente i saltet vand i ca. 5 minutter. Husk, at pastaen skal en tur i ovnen efterfølgende, og skal derfor ikke koges helt mør.
  2. Hæld vandet fra, og afkøl pastaen.
  3. Opvarm olien, og steg porrer, løg og hvidløg, uden de tager farve.
  4. Tilsæt spinat, og bland det hele godt med salt og peber.
  5. Bland afkølet pasta, mozzarella, revet ost, basilikum og grønsager godt sammen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Bland fløde, mælk, karry, salt, peber og æg.
  8. Fordel pastaen JÆVNT i bradepande. (180g per person)
  9. Overhæld med flødemassen (125g per person)
  10. Top op med tomater med skærefladen opad.
  11. Drys m lidt salt, peber og olivenolie. (1-2 halve tomater pr person afhængigt af størrelsen)
  12. Bag pastaen cirka 45 minutter ved 170 grader, til den lige har sat sig, men stadig er cremet. Det skal IKKE være en æggekage.
Udskriv opskrift

Ingredienser

1.2 kg kogte macaroni suppehorn (halv vægt i ukogt stand)
200 ml olivenolie
350 g porre i ringe, 2 cm
350 g løg i halve ringe 1 cm
10 g hvidløg, finthakket
220 g spinatblade, hele
5 g salt
2 g friskkværnet peber
150 g mozzarella, revet
70 g havgus 8 mdr., revet
20 g basilikum, frisk grofthakket
700 ml fløde
400 ml sødmælk
2 g karry
6 g salt
2 g friskkværnet peber
350 g æg
1 kg tomater delt på tværs
3 g olivenolie

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 538 kj
Protein 2,962 g 9 E%
Kulhydrat 3,299 g 10 E%
Fedt 11,53 g 79 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.