Lynstegte rødder og kål i soya og lime med oumph og nudelsalat
Sådan gør du
Dag 1
Blend alle ingredienser til marinaden til en ensartet masse, og tag halvdelen fra til nudelsalaten.
Indkog resten af lagen til en TYK glace, som skal pensles på de stegte grønsager næste dag.
Dag 2
Skær oumph i grove strimler.
Udskær gulerødderne, og steg dem kort tid ved højtemperatur på en pande, så de får stegeskorpe.
Vend de stegte gulerødder og oumph med den indkogte marinade.
Placer rødderne og uomph på gastrobakker med god afstand imellem, og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca 5-7 minutter, til marinaden karameliserer.
Bland de snittede kål med resten af marinaden, og bland nudlerne i.
Tilsæt kinaradiser og butternut og til sidst mango, sesamfrø, hakket mynte, koriander og forårsløg.
Server gulerødder og oumph varmt sammen med nudelsalat og hakket peanuts som drys.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Marinaden
- 1g
chiliflager
- 10g
hvidløg
- 40g
ingefær
- 80g
limefrugter i tern med skal
- 40g
ristet sesamolie
- 350g
sød chilisovs
- 140g
lys soya
Gulerødder - 380g
oumph (frost)
- 1200g
gulerødder i 5x5 cm på skrå
- 50g
rapsolie
Nudelsalat - 500g
kogte nudler, lune
- 250g
hvidkål snittet 0,2 cm
- 250g
kinakål snittet 2 cm
- 250g
kinaradiser strimler 0,5 cm
- 150g
butternut squash
i strimler 0,5 cm
- 9g
sorte sesamfrø
- 250g
mango i strimler
- 6g
mynte, groft hakket
- 10g
koriander, hakket
- 75g
forårsløg, snittet 0,5 cm
Topping hel koriander
- 100g
hakkede peanuts
Vegansk?
Bruger du æggefri nudler til denne opskrift, bliver den vegansk
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i marinaden
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 283 kj | |
Protein | 0,637 g | 4 E% |
Kulhydrat | 6,203 g | 37 E% |
Fedt | 4,169 g | 55 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i lynstegte rødder, kål og nudelsalat
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 585 kj | |
Protein | 4,85 g | 14 E% |
Kulhydrat | 21,67 g | 63 E% |
Fedt | 3,337 g | 21 E% |
* E% = Energiprocentfordeling