Lynstegte rødder og kål i soya og lime med oumph og nudelsalat

gulerødder

Sådan gør du

Dag 1

  1. Blend alle ingredienser til marinaden til en ensartet masse, og tag halvdelen fra til nudelsalaten.
  2. Indkog resten af lagen til en TYK glace, som skal pensles på de stegte grønsager næste dag.

Dag 2

  1. Skær oumph i grove strimler.
  2. Udskær gulerødderne, og steg dem kort tid ved højtemperatur på en pande, så de får stegeskorpe.
  3. Vend de stegte gulerødder og oumph med den indkogte marinade.
  4. Placer rødderne og uomph på gastrobakker med god afstand imellem, og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca 5-7 minutter, til marinaden karameliserer.
  5. Bland de snittede kål med resten af marinaden, og bland nudlerne i.
  6. Tilsæt kinaradiser og butternut og til sidst mango, sesamfrø, hakket mynte, koriander og forårsløg.
  7. Server gulerødder og oumph varmt sammen med nudelsalat og hakket peanuts som drys.
Udskriv opskrift

Marinaden

1 g chiliflager
10 g hvidløg
40 g ingefær
80 g limefrugter i tern med skal
40 g ristet sesamolie
350 g sød chilisovs
140 g lys soya

Gulerødder

380 g oumph (frost)
1.2 kg gulerødder i 5x5 cm på skrå
50 g rapsolie

Nudelsalat

500 g kogte nudler, lune
250 g hvidkål snittet 0,2 cm
250 g kinakål snittet 2 cm
250 g kinaradiser strimler 0,5 cm
150 g butternut squash i strimler 0,5 cm
9 g sorte sesamfrø
250 g mango i strimler
6 g mynte, groft hakket
10 g koriander, hakket
75 g forårsløg, snittet 0,5 cm

Topping

hel koriander
100 g hakkede peanuts

Vegansk?

Bruger du æggefri nudler til denne opskrift, bliver den vegansk

Næringsindhold i marinaden

Pr. 100 g E%*
Energi 283 kj
Protein 0,637 g 4 E%
Kulhydrat 6,203 g 37 E%
Fedt 4,169 g 55 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i lynstegte rødder, kål og nudelsalat

Pr. 100 g E%*
Energi 585 kj
Protein 4,85 g 14 E%
Kulhydrat 21,67 g 63 E%
Fedt 3,337 g 21 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.