Lynstegte rødder og kål i soya og lime med oumph og nudelsalat

Sådan gør du
Dag 1
- Blend alle ingredienser til marinaden til en ensartet masse, og tag halvdelen fra til nudelsalaten.
- Indkog resten af lagen til en TYK glace, som skal pensles på de stegte grønsager næste dag.
Dag 2
- Skær oumph i grove strimler.
- Udskær gulerødderne, og steg dem kort tid ved højtemperatur på en pande, så de får stegeskorpe.
- Vend de stegte gulerødder og oumph med den indkogte marinade.
- Placer rødderne og uomph på gastrobakker med god afstand imellem, og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca 5-7 minutter, til marinaden karameliserer.
- Bland de snittede kål med resten af marinaden, og bland nudlerne i.
- Tilsæt kinaradiser og butternut og til sidst mango, sesamfrø, hakket mynte, koriander og forårsløg.
- Server gulerødder og oumph varmt sammen med nudelsalat og hakket peanuts som drys.
Marinaden
1 g chiliflager
10 g hvidløg
40 g ingefær
80 g limefrugter i tern med skal
40 g ristet sesamolie
350 g sød chilisovs
140 g lys soya
Gulerødder
380 g oumph (frost)
1.2 kg gulerødder i 5x5 cm på skrå
50 g rapsolie
Nudelsalat
500 g kogte nudler, lune
250 g hvidkål snittet 0,2 cm
250 g kinakål snittet 2 cm
250 g kinaradiser strimler 0,5 cm
150 g butternut squash i strimler 0,5 cm
9 g sorte sesamfrø
250 g mango i strimler
6 g mynte, groft hakket
10 g koriander, hakket
75 g forårsløg, snittet 0,5 cm
Topping
hel koriander
100 g hakkede peanuts
Vegansk?
Bruger du æggefri nudler til denne opskrift, bliver den vegansk
Næringsindhold i marinaden
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 283 kj | |
Protein | 0,637 g | 4 E% |
Kulhydrat | 6,203 g | 37 E% |
Fedt | 4,169 g | 55 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i lynstegte rødder, kål og nudelsalat
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 585 kj | |
Protein | 4,85 g | 14 E% |
Kulhydrat | 21,67 g | 63 E% |
Fedt | 3,337 g | 21 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.