Lyn kimchi
Kimchi kan bruges til et hav af retter. Det er oplagt at bruge kimchi i asiatiske retter, som tilbehør til boas og toppings til nudelretter osv. Men prøv også at bruge kimchi som tilbehør/topping til burgere, grillet spidskål, eller fiskefrikadeller.

Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en stor skål.
- Pluk snit grønsagerne i store chunks, og vend i dressingen, så alle bladene bliver marineret.
- Tilsæt evt. halvdelen af sesamfrøene, og vend det hele godt sammen.
- Lad ”kimchien”stå en halv times tid før servering.
- Kålen kan også marineres som hele blade, og herefter bruges til ruller med koldt eller varmt fyld.
Ingredienser
2.5 kg kinakål eller pak choy
20 g hvidløg, finthakket
200 g forårsløg, fintsnittet
55 g soya
55 g fiskesovs
50 g sukker
45 g riseddike
8 g chiliflager efter smag
30 g sesamolie
Pynt
20 g sesamfrø, ristet
Portionsstørrelse: 40 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 143 kj | |
Protein | 1,49 g | 17 E% |
Kulhydrat | 3,71 g | 51 E% |
Fedt | 1,23 g | 31 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.