Løgmarmelade

Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg blanke i olie i en tykbundet gryde.
- Tilsæt sukker, og lad sukkeret smelte og brune let under omrøring.
- Tilsæt timian, salt og æbleeddike, og lad løgene koge, til saften tykner og løgene er møre.
- Rør ofte i gryden undervejs, da løgene nemt brænder på.
- Gem løgmarmeladen i glas, og server dem som ekstra smag til ostemadder, biksemad eller hotdogs.
Ingredienser
200 g zitauerløg i tynde både
6 g hvidløg, finthakket
5 g olie
25 g muscovadosukker
3 g frisk timian
4 g salt
50 ml æbleeddike
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 417 kj | |
Protein | 1,24 g | 5 E% |
Kulhydrat | 18,46 g | 75 E% |
Fedt | 1,922 g | 17 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.