Brun sovs: Løgflødesovs med ribsgele
Sådan gør du
Steg løg i smør, til de er brune og bløde. De skal give stegt smag til sovsen.
Tag halvdelen af løgene til side, og gem til senere, som fyld i sovsen.
Tilsæt selleri, hvidløg og ingefær, og steg et øjeblik.
Tilsæt bouillon, grønne linser og dadler, og lad koge 30 minutter under låg ved svag varme.
Blend sovsen helt glat, og tilsæt soya, eddike, salt og peber.
Giv sovsen et opkog, og tilsæt til sidst fløde og ribsgele.
Tilsæt de stegte løgbåde.
Smag til, og server f or eksempel til farsbrød, majsdeller eller svampedeller.
Tilsæt evt. også andre grønsager til sovsen – for eksempel stegte svampe eller tern af knoldselleri.
Der bliver ca. 1 kg sovs.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 450g
løg i både 0,6 cm
- 25g
smør
- 25g
bladselleri i skiver 1 cm
- 5g
hvidløg, grofthakket
- 5g
ingefær, grofthakket
- 400g
grønsagsbouillon/kikærtevand
- 110g
grønne linser, kogte
- 30g
bløde dadler uden sten
- 8g
tamari soya
- 15g
rødvinseddike
- 5g
salt
- 0.5g
friskkværnet peber
- 30g
ribsgele
- 100g
fløde
evt. kulør efter behag
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 284 kj | |
Protein | 0,808 g | 5 E% |
Kulhydrat | 7,043 g | 42 E% |
Fedt | 3,904 g | 51 E% |
* E% = Energiprocentfordeling