Brun sovs: Løgflødesovs med ribsgele

brun løgflødesovs i skål

Sådan gør du

Steg løg i smør, til de er brune og bløde. De skal give stegt smag til sovsen.

Tag halvdelen af løgene til side, og gem til senere, som fyld i sovsen.

Tilsæt selleri, hvidløg og ingefær, og steg et øjeblik.

Tilsæt bouillon, grønne linser og dadler, og lad koge 30 minutter under låg ved svag varme.

Blend sovsen helt glat, og tilsæt soya, eddike, salt og peber.

Giv sovsen et opkog, og tilsæt til sidst fløde og ribsgele.

Tilsæt de stegte løgbåde.

Smag til, og server f or eksempel til farsbrød, majsdeller eller svampedeller.

Tilsæt evt. også andre grønsager til sovsen – for eksempel stegte svampe eller tern af knoldselleri.

Der bliver ca. 1 kg sovs.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 450g

    løg i både 0,6 cm

  • 25g

    smør

  • 25g

    bladselleri i skiver 1 cm

  • 5g

    hvidløg, grofthakket

  • 5g

    ingefær, grofthakket

  • 400g

    grønsagsbouillon/kikærtevand

  • 110g

    grønne linser, kogte

  • 30g

    bløde dadler uden sten

  • 8g

    tamari soya

  • 15g

    rødvinseddike

  • 5g

    salt

  • 0.5g

    friskkværnet peber

  • 30g

    ribsgele

  • 100g

    fløde

  • evt. kulør efter behag

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 284 kj
Protein 0,808 g 5 E%
Kulhydrat 7,043 g 42 E%
Fedt 3,904 g 51 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori