Løgflødesovs med ribsgele

brun løgflødesovs i skål

Sådan gør du

  1. Steg løg i smør, til de er brune og bløde. De skal give stegt smag til sovsen.
  2. Tag halvdelen af løgene til side, og gem til senere, som fyld i sovsen.
  3. Tilsæt selleri, hvidløg og ingefær, og steg et øjeblik.
  4. Tilsæt linsevand og grønne linser og lad koge 30 minutter under låg ved svag varme.
  5. Blend sovsen helt glat, og tilsæt soya, eddike, salt og peber.
  6. Giv sovsen et opkog, og tilsæt til sidst ribsgele, piskefløde og evt. kulør.
  7. Tilsæt de stegte løgbåde.
  8. Smag til.
  9. Tilsæt evt. også andre grønsager til sovsen - for eksempel stegte svampe eller tern af knoldselleri.

En god grundsovs til det grønne køkken

Her er tilsat fløde, men ønskes en vegansk brun sovs, kan fløden erstattes af veganske alternativer.

Server fx til farsbrød, frika- eller svampedeller.

Evt. kan også tilsættes andre grønsager til sovsen fx stegte svampe eller tern af knoldselleri.

OBS: Mads bruger gråærter i videoen, men i opskrifter står der grønne linser. Begge dele kan bruges.

Udskriv opskrift

Ingredienser

1.5 kg løg i både 0,6 cm
25 g rapsolie
125 g bladselleri i skiver 1 cm
12 g hvidløg, grofthakket
12 g ingefær, grofthakket
750 g kogevand fra linserne
375 g grønne linser, kogte
20 g tamari soya
40 g rødvinseddike
12 g salt
3 g friskkværnet peber
75 g ribsgele
200 g piskefløde
evt. kulør efter behag

Portionsstørrelse:  50 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 347 kj
Protein 2,49 g 12 E%
Kulhydrat 9,43 g 49 E%
Fedt 3,67 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.