Løgflødesovs med ribsgele
Sådan gør du
Steg løg i smør, til de er brune og bløde. De skal give stegt smag til sovsen.
Tag halvdelen af løgene til side, og gem til senere, som fyld i sovsen.
Tilsæt selleri, hvidløg og ingefær, og steg et øjeblik.
Tilsæt linsevand og grønne linser og lad koge 30 minutter under låg ved svag varme.
Blend sovsen helt glat, og tilsæt soya, eddike, salt og peber.
Giv sovsen et opkog, og tilsæt til sidst ribsgele, piskefløde og evt. kulør.
Tilsæt de stegte løgbåde.
Smag til.
Tilsæt evt. også andre grønsager til sovsen – for eksempel stegte svampe eller tern af knoldselleri.
Portionsstørrelse: 50 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 1500g
løg i både 0,6 cm
- 25g
rapsolie
- 125g
bladselleri i skiver 1 cm
- 12g
hvidløg, grofthakket
- 12g
ingefær, grofthakket
- 750g
kogevand fra linserne
- 375g
grønne linser, kogte
- 20g
tamari soya
- 40g
rødvinseddike
- 12g
salt
- 3g
friskkværnet peber
- 75g
ribsgele
- 200g
piskefløde
evt. kulør efter behag
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 347 kj | |
Protein | 2,49 g | 12 E% |
Kulhydrat | 9,43 g | 49 E% |
Fedt | 3,67 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling