Løgflødesovs med ribsgele

brun løgflødesovs i skål

Sådan gør du

Steg løg i smør, til de er brune og bløde. De skal give stegt smag til sovsen.

Tag halvdelen af løgene til side, og gem til senere, som fyld i sovsen.

Tilsæt selleri, hvidløg og ingefær, og steg et øjeblik.

Tilsæt linsevand og grønne linser og lad koge 30 minutter under låg ved svag varme.

Blend sovsen helt glat, og tilsæt soya, eddike, salt og peber.

Giv sovsen et opkog, og tilsæt til sidst ribsgele, piskefløde og evt. kulør.

Tilsæt de stegte løgbåde.

Smag til.

Tilsæt evt. også andre grønsager til sovsen – for eksempel stegte svampe eller tern af knoldselleri.

Portionsstørrelse:  50 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 1500g

    løg i både 0,6 cm

  • 25g

    rapsolie

  • 125g

    bladselleri i skiver 1 cm

  • 12g

    hvidløg, grofthakket

  • 12g

    ingefær, grofthakket

  • 750g

    kogevand fra linserne

  • 375g

    grønne linser, kogte

  • 20g

    tamari soya

  • 40g

    rødvinseddike

  • 12g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

  • 75g

    ribsgele

  • 200g

    piskefløde

  • evt. kulør efter behag

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 347 kj
Protein 2,49 g 12 E%
Kulhydrat 9,43 g 49 E%
Fedt 3,67 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med