Løgflødesovs med ribsgele

Sådan gør du
- Steg løg i smør, til de er brune og bløde. De skal give stegt smag til sovsen.
- Tag halvdelen af løgene til side, og gem til senere, som fyld i sovsen.
- Tilsæt selleri, hvidløg og ingefær, og steg et øjeblik.
- Tilsæt linsevand og grønne linser og lad koge 30 minutter under låg ved svag varme.
- Blend sovsen helt glat, og tilsæt soya, eddike, salt og peber.
- Giv sovsen et opkog, og tilsæt til sidst ribsgele, piskefløde og evt. kulør.
- Tilsæt de stegte løgbåde.
- Smag til.
- Tilsæt evt. også andre grønsager til sovsen - for eksempel stegte svampe eller tern af knoldselleri.
OBS: Mads bruger gråærter i videoen, men i opskrifter står der grønne linser. Begge dele kan bruges.
Ingredienser
1.5 kg løg i både 0,6 cm
25 g rapsolie
125 g bladselleri i skiver 1 cm
12 g hvidløg, grofthakket
12 g ingefær, grofthakket
750 g kogevand fra linserne
375 g grønne linser, kogte
20 g tamari soya
40 g rødvinseddike
12 g salt
3 g friskkværnet peber
75 g ribsgele
200 g piskefløde
evt. kulør efter behag
Portionsstørrelse: 50 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 347 kj | |
Protein | 2,49 g | 12 E% |
Kulhydrat | 9,43 g | 49 E% |
Fedt | 3,67 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.