Linsepostej

Sådan gør du
- Hak valnødderne groft og rist dem på panden 2-3 min. til de er let gyldne. Gem dem til senere.
- Steg finthakket champignon, hvidløg, æble, hvidkål og løg på panden i lidt olie.
- Tilsæt timian og rosmarin og lad krydderierne varme med et par minutter.
- Tilsæt de kogte linser og drys godt med salt og peber (evt. lidt chili).
- Hæld det hele op i en minihakker eller food processer inkl. de ristede valnødder.
- Blend det hele til det er ensartet og jævnt.
- Tilsæt evt. et par spsk. vand, for at gøre postejen endnu mere cremet.
- Smag til med miso, soja, salt, peber og citron.
- Postejen er klar til servering med det samme.
Mængde
"20 portioner" giver ca. 950 g postej, hvilket svarer til ca. 25 portioner á 35 g til pålæg på rugbrød eller ca. 15 portioner á 60 g til hele sandwicher.
Ingredienser
100 g valnødder
150 g champignon
2 fed hvidløg
100 g æble i tern
150 g hakket hvidkål
150 g løg
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret rosmarin
250 g kogte linser
Salt og peber og evt. lidt chili
2 spsk. misopasta
2 spsk. soyasauce
Citronsaft til tilsmagning
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.