Linsepostej

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Hak valnødderne groft og rist dem på panden 2-3 min. til de er let gyldne. Gem dem til senere.
  2. Steg finthakket champignon, hvidløg, æble, hvidkål og løg på panden i lidt olie.
  3. Tilsæt timian og rosmarin og lad krydderierne varme med et par minutter.
  4. Tilsæt de kogte linser og drys godt med salt og peber (evt. lidt chili).
  5. Hæld det hele op i en minihakker eller food processer inkl. de ristede valnødder.
  6. Blend det hele til det er ensartet og jævnt.
  7. Tilsæt evt. et par spsk. vand, for at gøre postejen endnu mere cremet.
  8. Smag til med miso, soja, salt, peber og citron.
  9. Postejen er klar til servering med det samme.

Variationsmuligheder

Du kan bruge postejen som pålæg, i toast eller som dip til grøntsagsstænger.

Udskriv opskrift

Mængde

"20 portioner" giver ca. 950 g postej, hvilket svarer til ca. 25 portioner á 35 g til pålæg på rugbrød eller ca. 15 portioner á 60 g til hele sandwicher.

Ingredienser

100 g valnødder
150 g champignon
2 fed hvidløg
100 g æble i tern
150 g hakket hvidkål
150 g løg
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret rosmarin
250 g kogte linser
Salt og peber og evt. lidt chili
2 spsk. misopasta
2 spsk. soyasauce
Citronsaft til tilsmagning

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.