Linsefars

Sådan gør du
Dagen før:
- Udblød linserne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
- Snit løg og hvidløg, og steg dem klare i lidt olie.
- Smag til med salt og peber.
- Hak nødderne.
- Skær svampene i små tern.
- Rist svampe og nødder på en tør pande.
- Blend halvdelen af de udblødte linser med havregryn og soja. Farsen skal være fast og formbar, men ikke for tør.
- Hak chilien fint.
- Bland chili, resten af de udblødte linser, de stegte svampe og nødder samt de stegte løg sammen med de blendede linser.
- Smag farsen grundigt til med salt og peber.
- Form linsefarsen til flade bøffer, pølser, deller eller andet.
- Steg dem i god varm olie eller kokosolie i til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.
Tip
Farsen er lidt fugtig, så det er nemmest at forme den i hænderne og lægge bøfferne eller pølserne direkte på en varm pande med olie. Brug gerne rigeligt olie og vent med at vende til de har fået stegeskorpe. ELLER læg dem på bageplader med bagepapir, pensl med olie og bag dem i ovnen til de er sprøde og gennembagte.
Ingredienser
600 g røde linser
250 g løg
5 g hvidløg
olivenolie
125 g valnødder eller hasselnødder
45 g havregryn
110 ml soyasauce eller tamari
310 g svampe, fx champignon eller portobello
20 g frisk rød chili - juster efter styrke
salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.