Linsefalafler

blandede falafler
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Udblød linserne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

  1. Riv gulerødderne groft.
  2. Hak chili og hvidløg groft.
  3. Blend halvdelen af de røde linser sammen med krydderier, salt, olivenolie, gulerødder, chili og hvidløg og til en ensartet masse.
  4. Rør kikærtemelet og resten af de røde linser i farsen, og lad den trække i et kvarters tid. Justér evt. konsistensen med ekstra mel eller olie, så den er formbar.
  5. Form falafler af den blendede masse med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme olie.
  6. Lav en stegeprøve af farsen og skru gerne op for krydderier og smagsgivere om nødvendigt.

Tip

Lav gerne farsen dagen i forvejen, så sætter den sig og bliver nemmere at forme.

Farsen kan også bruges til burgerbøffer og deller.

Udskriv opskrift

Ingredienser

500 g røde linser
1 kg gulerødder
25 g mild rød chili - juster efter styrke
4 stk fed hvidløg
12 ml stødt cayennepeber
40 ml røget paprika
6 tsk salt
250 g kikærtemel
375 ml olivenolie
neutral olie til stegning/friture

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.