Linsefalafler
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød linserne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
Riv gulerødderne groft.
Hak chili og hvidløg groft.
Blend halvdelen af de røde linser sammen med krydderier, salt, olivenolie, gulerødder, chili og hvidløg og til en ensartet masse.
Rør kikærtemelet og resten af de røde linser i farsen, og lad den trække i et kvarters tid. Justér evt. konsistensen med ekstra mel eller olie, så den er formbar.
Form falafler af den blendede masse med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme olie.
Lav en stegeprøve af farsen og skru gerne op for krydderier og smagsgivere om nødvendigt.
Tip: Lav gerne farsen dagen i forvejen, så sætter den sig og bliver nemmere at forme.
Farsen kan også bruges til burgerbøffer og deller.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
røde linser
- 1000g
gulerødder
- 25g
mild rød chili - juster efter styrke
- 4stk
fed hvidløg
- 12ml
stødt cayennepeber
- 40ml
røget paprika
- 6tsk
salt
- 250g
kikærtemel
- 375ml
olivenolie
neutral olie til stegning/friture