Linsefalafler

blandede falafler

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød linserne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

Riv gulerødderne groft.

Hak chili og hvidløg groft.

Blend halvdelen af de røde linser sammen med krydderier, salt, olivenolie, gulerødder, chili og hvidløg og til en ensartet masse.

Rør kikærtemelet og resten af de røde linser i farsen, og lad den trække i et kvarters tid. Justér evt. konsistensen med ekstra mel eller olie, så den er formbar.

Form falafler af den blendede masse med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme olie.

Lav en stegeprøve af farsen og skru gerne op for krydderier og smagsgivere om nødvendigt.

Tip: Lav gerne farsen dagen i forvejen, så sætter den sig og bliver nemmere at forme.

Farsen kan også bruges til burgerbøffer og deller.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 500g

    røde linser

  • 1000g

    gulerødder

  • 25g

    mild rød chili - juster efter styrke

  • 4stk

    fed hvidløg

  • 12ml

    stødt cayennepeber

  • 40ml

    røget paprika

  • 6tsk

    salt

  • 250g

    kikærtemel

  • 375ml

    olivenolie

  • neutral olie til stegning/friture

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori