Linsefalafler

Sådan gør du
Dagen før:
- Udblød linserne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
- Riv gulerødderne groft.
- Hak chili og hvidløg groft.
- Blend halvdelen af de røde linser sammen med krydderier, salt, olivenolie, gulerødder, chili og hvidløg og til en ensartet masse.
- Rør kikærtemelet og resten af de røde linser i farsen, og lad den trække i et kvarters tid. Justér evt. konsistensen med ekstra mel eller olie, så den er formbar.
- Form falafler af den blendede masse med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme olie.
- Lav en stegeprøve af farsen og skru gerne op for krydderier og smagsgivere om nødvendigt.
Tip
Lav gerne farsen dagen i forvejen, så sætter den sig og bliver nemmere at forme.
Farsen kan også bruges til burgerbøffer og deller.
Ingredienser
500 g røde linser
1 kg gulerødder
25 g mild rød chili - juster efter styrke
4 stk fed hvidløg
12 ml stødt cayennepeber
40 ml røget paprika
6 tsk salt
250 g kikærtemel
375 ml olivenolie
neutral olie til stegning/friture
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.