Laurbærkartofler i salat med sennep, bønner og radiser
Sådan gør du
Kog vandet op med salt, sukker, laurbær og peber.
Tilsæt kartoflerne, og kog i 5 minutter, til de er halvt færdige, og lad kartoflerne køle af i kogelagen.
Blend sennep, eddike, hvidløg, salt og olie til en cremet sennepsdressing, og bland det med de hvide bønner.
Lad bønnerne trække et par timer eller natten over.
Skær de kolde kartofler i små tern 2×2 cm, og vend med de marinerede bønner.
Tilsæt rigeligt purløg og radiseskiver, og vend det hele med friskkværnet peber.
Smag til med salt, og pynt af med mere purløg og radise.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1000g
små kartofler uden skræl
- 2000ml
vand til kogning
- 20g
salt
- 20g
sukker
- 3stk
laurbærblade
- 2g
hele peberkorn
- 50g
dijonsennep
- 25g
æbleedikke
- 2g
hvidløg
- 5g
salt
- 125g
mild raps- eller olivenolie
- 400g
små hvide bønner, kogte
- 20g
purløg, finthakket
- 200g
radiser i skiver
- 2g
friskkværnet peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 588 kj | |
Protein | 2,576 g | 7 E% |
Kulhydrat | 14,32 g | 41 E% |
Fedt | 7,701 g | 48 E% |
* E% = Energiprocentfordeling