Krydret suppe med stegte peberfrugter og linser

Sådan gør du
Topping
- Steg peberfrugter i olie ved høj temperatur på panden/kipsteger, til peberfrugten er brunet og en anelse brændt i kanten (halvdelen skal med i suppen).
- Steg kartoflerne møre i olie, og drys med lidt salt og peber.
Suppe
- Steg gulerødder, løg, ingefær og hvidløg i olie til de mørner, men ikke tager farve.
- Tilsæt spidskommen og gurkemeje, og rist 2 minutter.
- Tilsæt linser og grønsagsfond samt halvdelen af de stegte peberfrugter.
- Kog suppen ca. 15-20 minutter, til linserne er kogt ud, og suppen er jævnet.
- Blend suppen blank og glat, og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Top op med resten af peberfrugten (10 g pp.) og stegte kartoffeltern (25 g pp.)
Ingredienser
600 g røde peberfrugter i tern 2x2 cm
20 g neutral olie
400 g kartofler i tern 1x1 cm
10 g neutral olie
3 g salt
1 g friskkværnet peber
200 g gulerødder i tern 1x1 cm
200 g løg i tern 1x1 cm
40 g frisk ingefær, finthakket
20 g hvidløg, finthakket
20 g olivenolie
7 g stødt spidskommen
1 g gurkemeje
300 g røde linser, skyllet grundigt
2.5 l kikærtevand/grønsagsfond
20 g citronsaft
10 g salt
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 220 kj | |
Protein | 2,492 g | 19 E% |
Kulhydrat | 6,962 g | 54 E% |
Fedt | 1,389 g | 23 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.