Krydret suppe med stegte peberfrugter og linser
Sådan gør du
Topping
Steg peberfrugter i olie ved høj temperatur på panden/kipsteger, til peberfrugten er brunet og en anelse brændt i kanten (halvdelen skal med i suppen).
Steg kartoflerne møre i olie, og drys med lidt salt og peber.
Suppe
Steg gulerødder, løg, ingefær og hvidløg i olie til de mørner, men ikke tager farve.
Tilsæt spidskommen og gurkemeje, og rist 2 minutter.
Tilsæt linser og grønsagsfond samt halvdelen af de stegte peberfrugter.
Kog suppen ca. 15-20 minutter, til linserne er kogt ud, og suppen er jævnet.
Blend suppen blank og glat, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Top op med resten af peberfrugten (10g pp.) og stegte kartoffeltern (25g pp.)
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 600g
røde peberfrugter i tern 2x2 cm
- 20g
neutral olie
- 400g
kartofler i tern 1x1 cm
- 10g
neutral olie
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 200g
gulerødder i tern 1x1 cm
- 200g
løg i tern 1x1 cm
- 40g
frisk ingefær, finthakket
- 20g
hvidløg, finthakket
- 20g
olivenolie
- 7g
stødt spidskommen
- 1g
gurkemeje
- 300g
røde linser, skyllet grundigt
- 2500ml
kikærtevand/grønsagsfond
- 20g
citronsaft
- 10g
salt
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 220 kj | |
Protein | 2,492 g | 19 E% |
Kulhydrat | 6,962 g | 54 E% |
Fedt | 1,389 g | 23 E% |
* E% = Energiprocentfordeling