Krydderurtebrød med æg og grønt fyld

Sådan gør du
Dejen
- Udrør gæren i vandet.
- Tilsæt mel, olivenolie, krydderurter og salt, og ælt dejen i lavt gear i 25 minutter.
- Lad dejen hvile 2 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.
Fyldet
- Steg rodfrugter lysebrune i en tykbundet gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.
- Tilsæt kålen og vend det hele godt sammen med krydderurter, salt og peber.
- Tilsæt lidt vand og dæk gryden med et låg, til kålen er mør, men stadig har lidt bid.
- Tilsæt fløden, og lad det hele koge uden låg, til retten er tyknet.
- Smag til med salt, og afkøl kålblandingen.
Brødet
- Drys rigeligt mel på bordet. Del dejen i fem og udrul i lange firkanter: Ca. 20x50 cm i størrelsen, ca. 0.5 cm tykkelse.
- Fordel de kvarte æg på midten af dejen og herpå kålblandingen.
- Fold brødet over fyldet, ligesom til en kringle, så al fyldet bliver pakket ind.
- Læg brødene på en bageplade med sammenfoldningerne opad.
- Pensl med lidt olivenolie, hakket rosmarin og hvedeflager.
- Lad brødet hæve i 20-30 minutter.
- Bag brødet ved 175 grader i ca. 20-30 minutter, til det er færdigt.
Dej
65 g gær
1.1 l vand
375 g ølandshvedemel med skaller
1 kg groft hvedemel
50 g olivenolie
40 g krydderurterester, hakket fint
12 g salt
Topping på brødet
25g olivenolie
25 g rosmarin eller salvie
25 g purpur hvedeflager
Fyldet
250 g knold-/rodfrugterester i små tern
500 g løg i tynde skiver
25 g hakket hvidløg
500 g kål/blomkålsrester i tynde strimler
25 g krydderurterester hakket fint
8 g salt
5 g friskkværnet peber
125 g vand
200 g fløde eller kokosmælk
18 æg, hårdkogte i kvarte
50 portioner bliver til 5 brød, portionsstørrelse pr person: 100 g
Næringsindhold i brød
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 617 kj | |
Protein | 6,91 g | 19 E% |
Kulhydrat | 17,8 g | 51 E% |
Fedt | 4,85 g | 29 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.