Krydderurtebrød med æg og grønt fyld
Sådan gør du
Dejen
Udrør gæren i vandet.
Tilsæt mel, olivenolie, krydderurter og salt, og ælt dejen i lavt gear i 25 minutter.
Lad dejen hvile 2 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.
Fyldet
Steg rodfrugter lysebrune i en tykbundet gryde.
Tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.
Tilsæt kålen og vend det hele godt sammen med krydderurter, salt og peber.
Tilsæt lidt vand og dæk gryden med et låg, til kålen er mør, men stadig har lidt bid.
Tilsæt fløden, og lad det hele koge uden låg, til retten er tyknet.
Smag til med salt, og afkøl kålblandingen.
Brødet
Drys rigeligt mel på bordet. Del dejen i fem og udrul i lange firkanter: Ca. 20×50 cm i størrelsen, ca. 0.5 cm tykkelse.
Fordel de kvarte æg på midten af dejen og herpå kålblandingen.
Fold brødet over fyldet, ligesom til en kringle, så al fyldet bliver pakket ind.
Læg brødene på en bageplade med sammenfoldningerne opad.
Pensl med lidt olivenolie, hakket rosmarin og hvedeflager.
Lad brødet hæve i 20-30 minutter.
Bag brødet ved 175 grader i ca. 20-30 minutter, til det er færdigt.
50 portioner bliver til 5 brød, portionsstørrelse pr person: 100 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- Dej
- 65g
gær
- 1125g
vand
- 375g
ølandshvedemel med skaller
- 1000g
groft hvedemel
- 50g
olivenolie
- 40g
krydderurterester, hakket fint
- 12g
salt
Topping på brødet - 25g
olivenolie
- 25g
rosmarin eller salvie
- 25g
purpur hvedeflager
Fyldet - 250g
knold-/rodfrugterester i små tern
- 500g
løg i tynde skiver
- 25g
hakket hvidløg
- 500g
kål/blomkålrester i tynde strimler
- 25g
krydderurterester hakket fint
- 8g
salt
- 5g
friskkværnet peber
- 125g
vand
- 200g
fløde eller kokosmælk
- 18stk
æg, hårdkogte i kvarte
Næringsindhold i brød
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 617 kj | |
Protein | 6,91 g | 19 E% |
Kulhydrat | 17,8 g | 51 E% |
Fedt | 4,85 g | 29 E% |
* E% = Energiprocentfordeling