Krydderurtebrød med æg og grønt fyld

Rosmarin

Sådan gør du

Dejen

  1. Udrør gæren i vandet.
  2. Tilsæt mel, olivenolie, krydderurter og salt, og ælt dejen i lavt gear i 25 minutter.
  3. Lad dejen hvile 2 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.

Fyldet

  1. Steg rodfrugter lysebrune i en tykbundet gryde.
  2. Tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.
  3. Tilsæt kålen og vend det hele godt sammen med krydderurter, salt og peber.
  4. Tilsæt lidt vand og dæk gryden med et låg, til kålen er mør, men stadig har lidt bid.
  5. Tilsæt fløden, og lad det hele koge uden låg, til retten er tyknet.
  6. Smag til med salt, og afkøl kålblandingen.

Brødet

  1. Drys rigeligt mel på bordet. Del dejen i fem og udrul i lange firkanter: Ca. 20x50 cm i størrelsen, ca. 0.5 cm tykkelse.
  2. Fordel de kvarte æg på midten af dejen og herpå kålblandingen.
  3. Fold brødet over fyldet, ligesom til en kringle, så al fyldet bliver pakket ind.
  4. Læg brødene på en bageplade med sammenfoldningerne opad.
  5. Pensl med lidt olivenolie, hakket rosmarin og hvedeflager.
  6. Lad brødet hæve i 20-30 minutter.
  7. Bag brødet ved 175 grader i ca. 20-30 minutter, til det er færdigt.

Få brugt dine rester

Madbrødet er ideelt til at gen-servere rester. Anvend tilberedte grønsagsrester og krydderurtestilke til at give det saftige fyld. Tilsæt evt. små tern af røget skinke eller bacon efter behag.

Udskriv opskrift

Dej

65 g gær
1.1 l vand
375 g ølandshvedemel med skaller
1 kg groft hvedemel
50 g olivenolie
40 g krydderurterester, hakket fint
12 g salt

Topping på brødet

25g olivenolie
25 g rosmarin eller salvie
25 g purpur hvedeflager

Fyldet

250 g knold-/rodfrugterester i små tern
500 g løg i tynde skiver
25 g hakket hvidløg
500 g kål/blomkålsrester i tynde strimler
25 g krydderurterester hakket fint
8 g salt
5 g friskkværnet peber
125 g vand
200 g fløde eller kokosmælk
18 æg, hårdkogte i kvarte

50 portioner bliver til 5 brød, portionsstørrelse pr person: 100 g

Næringsindhold i brød

Pr. 100 g E%*
Energi 617 kj
Protein 6,91 g 19 E%
Kulhydrat 17,8 g 51 E%
Fedt 4,85 g 29 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.