Krydderurtebrød med æg og grønt fyld
Sådan gør du
Dejen
Udrør gæren i vandet.
Tilsæt mel, olivenolie, krydderurter og salt og ælt dejen i lavt gear i 25 minutter.
Lad dejen hvile 2 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.
Fyldet
Steg rodfrugter lysebrune i en tykbundet gryde.
Tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.
Tilsæt kålen og vend det hele godt sammen med krydderurter, salt og peber.
Tilsæt lidt vand og dæk gryden med et låg, til kålen er mør, men stadig har lidt bid. Tilsæt fløden, og lad det hele koge uden låg, til fløden er tyknet.
Smag til med salt. Afkøl kålblandingen.
Brødet
Drys rigeligt mel på bordet. Del dejen i to og udrul i lange firkanter, som til kringle. Fordel de kvarte æg på midten af dejen og herpå kålblandingen.
Fold brødet ligesom til en kringle, så al fyldet bliver pakket ind.
Læg brødene på en bageplade med sammenfoldningerne opad.
Pensl med lidt olivenolie, salt og hakket rosmarin.
Lad brødet hæve i 20-30 minutter.
Bag brødet ved 175 grader i ca. 20-30 minutter, til det er færdigt.
Ingredienser til20portionerpotionportioner:
- 20 portioner = 2 aflange brød
- 25g
gær
- 500g
vand
- 150g
ølandshvedemel med skaller
- 500g
tipo 00 hvedemel
- 40g
olivenolie
- 15g
krydderurterester, hakket fint
- 10g
salt
Topping på brødet - 10g
olivenolie
- 10g
rosmarin eller salvie
- 5g
flagesalt
Fyldet - 100g
knold-/rodfrugterester i små tern
- 200g
løg i tynde skiver
- 10g
hakket hvidløg
- 200g
kål/blomkålrester i tynde strimler
- 10g
krydderurterester hakket fint
- 5g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 50g
vand
- 100g
fløde eller kokosmælk
- 7stk
hårdkogte æg i kvarte
hårdkogte æg i kvarte
Vegansk?
Undlad æg, og retten bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i brød
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 735 kj | |
Protein | 4,199 g | 10 E% |
Kulhydrat | 28,01 g | 65 E% |
Fedt | 4,735 g | 24 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i fyld til brødet
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 427 kj | |
Protein | 5,327 g | 21 E% |
Kulhydrat | 4,11 g | 16 E% |
Fedt | 6,955 g | 60 E% |
* E% = Energiprocentfordeling