Krammet rødkål med kerner og tyttebær

Sådan gør du
- Bland tyttebær og sukker og lad stå en times tid.
- Bland kål og kerner sammen med citronsaft, citronskal, olie, salt og peber.
- Kram kålen, så fibrene brydes og kålen bliver blød, men stadig sprød.
- Lad kålen marinere i 30 minutter.
- Vend forsigtigt halvdelen af tyttebærrene i kålen, og anret det hele på store fade.
- Drys med de resterende tyttebær og evt. en frisk grøn urt.
Ingredienser
800 g tyttebær fra frost
80 g sukker
3 kg rødkål, fintsnittet
1.2 kg kogte hvedekerner
160 g citronsaft
20 g citronskal
20 g olivenolie
10 g salt
6 g friskkværnet peber
Portionsstørrelse: 100 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 440 kj | |
Protein | 2,53 g | 9 E% |
Kulhydrat | 21,9 g | 83 E% |
Fedt | 0,87 g | 7 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.