Krammet rødkål med kerner og tyttebær

Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Bland tyttebær og sukker og lad stå en times tid.
  2. Bland kål og kerner sammen med citronsaft, citronskal, olie, salt og peber.
  3. Kram kålen, så fibrene brydes og kålen bliver blød, men stadig sprød.
  4. Lad kålen marinere i 30 minutter.
  5. Vend forsigtigt halvdelen af tyttebærrene i kålen, og anret det hele på store fade.
  6. Drys med de resterende tyttebær og evt. en frisk grøn urt.

Det vigtige kram

Når fintsnittet kål krammes eller æltes med lidt salt og/eller lidt syre, så brydes fibrene i grønsagen, og den bliver mere tilgængelig at spise.

Kålen falder lidt sammen og tager bedre imod smagene og konsistensen fra dressingen, og den er nemmere at komme i munden, uden at få dressing på kinderne.

Udskriv opskrift

Ingredienser

800 g tyttebær fra frost
80 g sukker
3 kg rødkål, fintsnittet
1.2 kg kogte hvedekerner
160 g citronsaft
20 g citronskal
20 g olivenolie
10 g salt
6 g friskkværnet peber

Portionsstørrelse:  100 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 440 kj
Protein 2,53 g 9 E%
Kulhydrat 21,9 g 83 E%
Fedt 0,87 g 7 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.