Kopnudler med miso

Sådan gør du
Miso-bouillon
- Rør limesaft, misopasta, sesamolie og soja sammen.
Fyld
- Skær gulerødder i fine stave eller tynde skive.
- Skær forårsløg og chili i ringe.
- Snit kålen fint.
Servering
- Fordel nudlerne i 10 store glas, store krus eller skåle, og top med gulerødder, ærter, spinat, kål, forårsløg og spirer.
- Fordel miso-bouillonen på toppen af hver portion.
- Hæld kogende vand over, så det hele er dækket.
- Bland det hele sammen, og lad det trække et par minutter, til nudlerne er al dente.
- Top med frisk koriander.
- Servér med skeer og en gaffel eller spisepinde.
OBS: I videoen har Mads tilføjet ingridærter, som ikke optræder i opskriften. Begge dele fungerer.
Miso-bouillon
30 ml limesaft
175 g misopasta
50 ml ristet sesamolie
100 ml sojasauce eller tamari
Fyld
375 g gulerødder
200 g forårsløg
20 g frisk chili - juster efter styrke
375 g kål, fx spidskål, grønkål eller palmekål
500 g hvede - eller glasnudler
250 g bælgede ærter
125 g babyspinat
250 g bønnespirer
2.5 l kogende vand
50 g frisk koriander
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.