Kold yoghurtsuppe med perlespelt og granatæbler

Sådan gør du
- Bland tykmælk og yoghurt med salt, og rør det let skummende med et piskeris.
- Kom kikærter og perlespelt i bunden af en tallerken eller en portionsskål.
- Portioner yoghurtsuppen.
- Top op med hakket mynte/mynteolie, granatæblekerner og agurketern.
Ingredienser
1 kg tykmælk
500 g sødmælksyoghurt
10 g salt
200 g kikærter, kogte
200 g perlespelt, kogte
130 g granatæblekerner
200 g agurk i tern 1x1 cm
12 g frisk mynte, finthakket (alternativt en mynteolie)
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 269 kj | |
Protein | 3,659 g | 23 E% |
Kulhydrat | 6,831 g | 43 E% |
Fedt | 2,289 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.