Knoldsellerimad med porremayo, saltmandler, lynsyltet bladselleri og æble
Sådan gør du
Bagt selleri
Rens knoldsellerien for top og rødder, og skrub den med en grov børste, så skrællen renses helt for jord.
Vend sellerien med olie og salt, og bag i ovnen ved 180-190 grader, til sellerien er mør, men stadig har lidt ”modstand” i midten. Det er ca. 1 time.
Tildæk sellerien, så skorpen bliver blød og ikke tør.
Afkøl helt. Kan bages flere dage i forvejen.
6 kilo rå knoldselleri bliver til 4 kilo bagt.
Porreolie
Kom porregrønt og olie i en blender, og blend det i flere minutter, til det er en fuldstændig glat masse.
Kom olien igennem en sigte, så de groveste porretråde sigtes fra.
Den grønne olie kan sagtens laves flere dage i forvejen,og holder sig godt på frost, så den kan tages frem efter behov.
Porre-bønnemayo
Kør bønner til en glat pure.
Tilsæt æggeblomme, salt, æbleeddike salt og sennep, og kør luftig.
Tilsæt olie lidt ad gangen, til den er sammenhængende, og har optaget alt olien.
Lad mayoen stå på køl til næste dag, så bønnerne sætter sig, og mayoen bliver tyk.
Anretning
Del den bagte knoldselleri i 6-8 både, og skær i tynde trekanter med en skarp kniv.
Skær bladselleri i tynde skiver, og marinér med eddike og sennepsfrø.
Skær æblerne i fine både med rød skræl.
Smør brødet med lidt mayo.
Læg selleri-trekanter taglagt på brødet, og top op med porre-mayo.
Drys med sprøde, salte mandler og slut af med bladselleri og æble.
Portionsstørrelse: 190 g, bestående af 60 g rugbrød, 10 g mayo, 80 g selleri og 40 g pynt
Ingredients for50portionsportionportions:
- Bagt knoldselleri
- 6000g
knoldselleri med skræl uden top
- 60g
olie
- 60g
salt, ikke for groft
Porreolie - 100g
mørkegrøn porretop
- 125g
neutral olie
Porre-mayo - 250g
kogte hvide bønner
- 75g
æggeblommer
- 5g
salt
- 15g
æbleeddike
- 5g
sennep
- 120g
porreolie (se ovenfor)
- 120g
neutral olie
Anretning - 4000g
bagt knoldselleri (se ovenfor)
- 500g
porremayo (se ovenfor)
- 5g
friskkværnet peber
- 300g
saltmandler, grofthakket
- 500g
bladselleri i tynde skiver 2mm
- 20g
æbleeddike
- 10g
sennepsfrø, knust
- 1000g
røde æbler i tynde både
- 50stk
halve skiver rugbrød
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 622 kj | |
Protein | 3,66 g | 10 E% |
Kulhydrat | 18,4 g | 56 E% |
Fedt | 5,64 g | 34 E% |
* E% = Energiprocentfordeling