Kimchipandekager
Sådan gør du
Kimchipandekager
Opløs gæren i vandet i en rummelig skål.
Tilsæt salt, sukker, natron og de to slags mel.
Pisk det hele forsigtigt sammen, til der ikke er nogen klumper i dejen.
Sigt kimchien let for væske og hak den groft.
Steg pandekager i olie ved middelhøj varme, ca. 1 dl dej pr. pandekage.
Lad pandekagen stege et par minutter.
Bred et lag hakket kimchi ovenpå hver pandekage, inden dejen er bagt helt færdig, og tryk kimchien let ned i den ubagte dej.
Lad pandekagerne stege lidt endnu, til de er gyldenbrune i kanten.
Vend forsigtigt pandekagerne om, dryp med lidt olie og steg kimchien på undersiden af pandekagerne i et minuts tid.
Vend pandekagerne om med kimchien opad ved servering.
Topping
Pluk korianderne let.
Snit kål og forårsløg fint.
Bland spinat, koriander, kål og løg sammen til en grøn topping og pres limesaft over.
Sigt kimchien let for væske og hak den groft.
Fordel den grønne topping ovenpå pandekagerne og dryp med resten af kimchien.
Servér pandekagerne med det samme.
Tip: Den grønne topping kan bestå af mange typer salater, kål, tang og krydderurter. Lav din topping efter årstiden og gå eventuelt på jagt i have eller skov efter spiselige urter og andet godt.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Kimchipandekager
- 50g
gær
- 125ml
vand
- 6g
salt
- 12g
sukker
- 5tsk
natron
- 500g
grahamsmel
- 375g
hvedemel
- 600g
kimchi*
neutral olie til stegning
Topping- 500g
babyspinat
- 50g
friske koriander eller vilde urter
- 250g
grønkål eller spidskål
- 150g
forårsløg
- 25ml
limesaft
- 600g
kimchi*