Kimchipandekager

Kimchipandekager
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Kimchipandekager

  1. Sigt kimchien let for væske (gem væsken), og hak kimchien groft.
  2. Opløs gæren i vandet i en rummelig skål.
  3. Tilsæt salt, sukker, natron og de to slags mel.
  4. Pisk det hele forsigtigt sammen, til der ikke er nogen klumper i dejen. Justér evt. dejens konsistens med ekstra væske - brug den overskydende væske fra kimchien eller vand. Dejen skal have konsistens som til amerikanske pandekager.
  5. Steg pandekager i olie ved middelhøj varme, ca. 1 dl dej pr. pandekage.
  6. Lad pandekagen stege et par minutter.
  7. Bred et lag hakket kimchi ovenpå hver pandekage, inden dejen er bagt helt færdig, og tryk kimchien let ned i den ubagte dej.
  8. Lad pandekagerne stege lidt endnu, til de er gyldenbrune i kanten.
  9. Vend forsigtigt pandekagerne om, dryp med lidt olie og steg kimchien på undersiden af pandekagerne i et minuts tid.
  10. Vend pandekagerne om med kimchien opad ved servering.

Topping

  1. Pluk korianderne let.
  2. Snit kål og forårsløg fint.
  3. Bland spinat, koriander, kål og løg sammen til en grøn topping og pres limesaft over.
  4. Sigt kimchien let for væske og hak den groft.
  5. Fordel den grønne topping ovenpå pandekagerne og dryp med resten af kimchien.
  6. Servér pandekagerne med det samme.

Tip

Den grønne topping kan bestå af mange typer salater, kål, tang og krydderurter. Lav din topping efter årstiden og gå eventuelt på jagt i have eller skov efter spiselige urter og andet godt.

Udskriv opskrift

Kimchipandekager

600 g kimchi
50 g gær
1.25 l vand
6 g salt
12 g sukker
5 tsk natron
500 g grahamsmel
375 g hvedemel
neutral olie til stegning

Topping

500 g babyspinat
50 g friske koriander eller vilde urter
250 g grønkål eller spidskål
150 g forårsløg
25 ml limesaft
600 g kimchi

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.