Kimchipandekager

Sådan gør du
Kimchipandekager
- Sigt kimchien let for væske (gem væsken), og hak kimchien groft.
- Opløs gæren i vandet i en rummelig skål.
- Tilsæt salt, sukker, natron og de to slags mel.
- Pisk det hele forsigtigt sammen, til der ikke er nogen klumper i dejen. Justér evt. dejens konsistens med ekstra væske - brug den overskydende væske fra kimchien eller vand. Dejen skal have konsistens som til amerikanske pandekager.
- Steg pandekager i olie ved middelhøj varme, ca. 1 dl dej pr. pandekage.
- Lad pandekagen stege et par minutter.
- Bred et lag hakket kimchi ovenpå hver pandekage, inden dejen er bagt helt færdig, og tryk kimchien let ned i den ubagte dej.
- Lad pandekagerne stege lidt endnu, til de er gyldenbrune i kanten.
- Vend forsigtigt pandekagerne om, dryp med lidt olie og steg kimchien på undersiden af pandekagerne i et minuts tid.
- Vend pandekagerne om med kimchien opad ved servering.
Topping
- Pluk korianderne let.
- Snit kål og forårsløg fint.
- Bland spinat, koriander, kål og løg sammen til en grøn topping og pres limesaft over.
- Sigt kimchien let for væske og hak den groft.
- Fordel den grønne topping ovenpå pandekagerne og dryp med resten af kimchien.
- Servér pandekagerne med det samme.
Tip
Den grønne topping kan bestå af mange typer salater, kål, tang og krydderurter. Lav din topping efter årstiden og gå eventuelt på jagt i have eller skov efter spiselige urter og andet godt.
Kimchipandekager
600 g kimchi
50 g gær
1.25 l vand
6 g salt
12 g sukker
5 tsk natron
500 g grahamsmel
375 g hvedemel
neutral olie til stegning
Topping
500 g babyspinat
50 g friske koriander eller vilde urter
250 g grønkål eller spidskål
150 g forårsløg
25 ml limesaft
600 g kimchi
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.