Kimchipandekager

Kimchipandekager

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Kimchipandekager

Opløs gæren i vandet i en rummelig skål.

Tilsæt salt, sukker, natron og de to slags mel.

Pisk det hele forsigtigt sammen, til der ikke er nogen klumper i dejen.

Sigt kimchien let for væske og hak den groft.

Steg pandekager i olie ved middelhøj varme, ca. 1 dl dej pr. pandekage.

Lad pandekagen stege et par minutter.

Bred et lag hakket kimchi ovenpå hver pandekage, inden dejen er bagt helt færdig, og tryk kimchien let ned i den ubagte dej.

Lad pandekagerne stege lidt endnu, til de er gyldenbrune i kanten.

Vend forsigtigt pandekagerne om, dryp med lidt olie og steg kimchien på undersiden af pandekagerne i et minuts tid.

Vend pandekagerne om med kimchien opad ved servering.

Topping

Pluk korianderne let.

Snit kål og forårsløg fint.

Bland spinat, koriander, kål og løg sammen til en grøn topping og pres limesaft over.

Sigt kimchien let for væske og hak den groft.

Fordel den grønne topping ovenpå pandekagerne og dryp med resten af kimchien.

Servér pandekagerne med det samme.

Tip: Den grønne topping kan bestå af mange typer salater, kål, tang og krydderurter. Lav din topping efter årstiden og gå eventuelt på jagt i have eller skov efter spiselige urter og andet godt.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Kimchipandekager
  • 50g

    gær

  • 125ml

    vand

  • 6g

    salt

  • 12g

    sukker

  • 5tsk

    natron

  • 500g

    grahamsmel

  • 375g

    hvedemel

  • 600g

    kimchi*

  • neutral olie til stegning

  • Topping
  • 500g

    babyspinat

  • 50g

    friske koriander eller vilde urter

  • 250g

    grønkål eller spidskål

  • 150g

    forårsløg

  • 25ml

    limesaft

  • 600g

    kimchi*

Egnet til forår

FORÅR

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori