Kikærtepandekager

Kikærtepandekager på rist

Sådan gør du

Bland kikærtemel og durummel med salt.

Pisk kærnemælken i, så dejen bliver glat.

Tilsæt hvidløg, spidskommen og hakket krydderurt.

Pisk æggene i dejen.

Pisk olie i dejen.

Lad dejen hvile 30-60 minutter.

Pisk dejen godt igennem og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.

Opvarm en pande 20 cm diameter med en smule olie til den første pandekage.

Bag pandekagerne (ca. 80g pr stk.) ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik.

Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    10 pandekager a 20 cm diameter
  • 125g

    kikærtemel

  • 125g

    fint hvedemel

  • 5g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 350g

    kærnemælk

  • 2g

    hvidløg, revet fint

  • 1g

    spidskommen

  • 5g

    frisk oregano/basilikum finthakket

  • 300g

    æg

  • 40g

    olie

Passer til:

Fyldte pandekager.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1110 kj
Protein 10,02 g 15 E%
Kulhydrat 24,98 g 38 E%
Fedt 13,03 g 43 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori