Kikærtemayonnaise

Sådan gør du
- Kom aquafaba, eddike, sennep, salt, hvidløg og karry i et blenderglas.
- Blend et par sekunder med stavblenderen, så ingredienserne bliver rørt godt sammen.
- Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens der blendes.
- Bliv ved, indtil mayo'en begynder at tykne. Se tip nedenfor.
- Smag til med friskkværnet peber og evt. flere krydderier efter ønske.
OBS: Mads bruger kogelagen fra ingridærter i videoen – i opskriften er kogelagen fra kikærter. Begge del kan bruges.
Ingredienser
50 g aquafaba
(kikærtevand kogt ind til 1/3)
8 g eddike eller citronsaft
8 g dijonsennep
2 g salt
4 g hvidløg, presset
1 g karry
220 g neutral olie
1 g friskkværnet peber
10 portioner = ca. 250 g mayo
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 2095 kj | |
Protein | 0,241 g | 0 E% |
Kulhydrat | 1,003 g | 1 E% |
Fedt | 56,01 g | 99 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.