Kikærtemayonnaise

kikærter

Sådan gør du

  1. Kom aquafaba, eddike, sennep, salt, hvidløg og karry i et blenderglas.
  2. Blend et par sekunder med stavblenderen, så ingredienserne bliver rørt godt sammen.
  3. Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens der blendes.
  4. Bliv ved, indtil mayo'en begynder at tykne. Se tip nedenfor.
  5. Smag til med friskkværnet peber og evt. flere krydderier efter ønske.

Et godt trick til at røre mayoen

Et godt trick er at holde stavblenderen i en skrå vinkel - hvil stavblenderens ene side på bunden og løft den anden, så den lige akkurat når op over overfladen. Hæld herefter olien ned, så den rammer stavblenderhovedet. Det sikrer, at olien forsvinder i en lille "hvirvelstrøm" og dermed bliver inkorporeret langsomt.

Når mayo'en begynder at tykne (efter ca. 100 ml olie), kan du begynde at føre blenderstaven stille og roligt rundt i kanten samt op og ned, så du får al olien med. Herefter kan du tilsætte mere olie ad gangen. Fortsæt med at tilsætte olie, indtil mayo'en har den ønskede konsistens.

OBS: Mads bruger kogelagen fra ingridærter i videoen – i opskriften er kogelagen fra kikærter. Begge del kan bruges.

Udskriv opskrift

Ingredienser

50 g aquafaba
(kikærtevand kogt ind til 1/3)
8 g eddike eller citronsaft
8 g dijonsennep
2 g salt
4 g hvidløg, presset
1 g karry
220 g neutral olie
1 g friskkværnet peber

10 portioner = ca. 250 g mayo

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 2095 kj
Protein 0,241 g 0 E%
Kulhydrat 1,003 g 1 E%
Fedt 56,01 g 99 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.