Kikærtefladbrød med blomkål og gedeost

Kikærtefladbrød
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Fladbrød

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt kikærtemel, salt, olivenolie og durum- eller hvedemel.
  2. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve, gerne på køl natten over, eller stil den et lunt sted i 1 times tid.
  3. Rul dejen ud i 50 fladbrød, ca. ½ cm tykke, på et meldrysset bord.
  4. Læg dem på bagepapir på bagepladerne.
  5. Opvarm ovnen på 225°C.
  6. Skær blomkålen i tynde skiver, fx på pålægsmaskine eller mandolin.
  7. Bryd gedeosten i små stykker.
  8. Bland blomkål med de to slags ost, olie, salt, peber og kapers.
  9. Fordel toppingen ovenpå brødene.
  10. Bag fladbrødene gyldne og sprøde i ovnen i 8-10 min.
  11. Top med rucola inden servering.

Tip

Brødene kan serveres som hovedmåltid, beregn ca. 2 stk. pr. person og servér med en fyldig salat.

Brødene kan også bages uden topping, som pitabrød og bruges som tilbehør til andre retter.

Udskriv opskrift

Fladbrød

25 g gær
125 ml lunkent vand
1 kg kikærtemel, ærtemel eller linsemel
25 g salt
75 ml olivenolie
1 kg durum- eller hvedemel + ekstra mel til udrulning

Topping

1 kg blomkål
250 g blød gedeost
500 g revet fast ost
olivenolie
havsalt
friskkværnet peber
85 g kapers
100 g rucola

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.