Kikærtefladbrød med blomkål og gedeost

Kikærtefladbrød

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Fladbrød

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt kikærtemel, salt, olivenolie og durum- eller hvedemel.

Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve, gerne på køl natten over, eller stil den et lunt sted i 1 times tid.

Rul dejen ud i 50 fladbrød, ca. ½ cm tykke, på et meldrysset bord.

Læg dem på bagepapir på bagepladerne.

Opvarm ovnen på 225°C.

Skær blomkålen i tynde skiver, fx på pålægsmaskine eller mandolin.

Bryd gedeosten i små stykker.

Bland blomkål med de to slags ost, olie, salt, peber og kapers.

Fordel toppingen ovenpå brødene.

Bag fladbrødene gyldne og sprøde i ovnen i 8-10 min.

Top med rucola inden servering.

Tip:

Brødene kan serveres som hovedmåltid, beregn ca. 2 stk. pr. person og servér med en fyldig salat.

Brødene kan også bages uden topping, som pitabrød og bruges som tilbehør til andre retter.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Fladbrød
  • 25g

    gær

  • 125ml

    lunkent vand

  • 1000g

    kikærtemel, ærtemel eller linsemel

  • 25g

    salt

  • 75ml

    olivenolie

  • 1000g

    durum- eller hvedemel +

  • ekstra mel til udrulning

  • Topping
  • 1000g

    blomkål

  • 250g

    blød gedeost

  • 500g

    revet fast ost

  • olivenolie

  • havsalt

  • frikskværnet peber

  • 85g

    kapers

  • 100g

    rucola

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

I samme kategori