Kikærtefladbrød med blomkål og gedeost
Sådan gør du
Fladbrød
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt kikærtemel, salt, olivenolie og durum- eller hvedemel.
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve, gerne på køl natten over, eller stil den et lunt sted i 1 times tid.
Rul dejen ud i 50 fladbrød, ca. ½ cm tykke, på et meldrysset bord.
Læg dem på bagepapir på bagepladerne.
Opvarm ovnen på 225°C.
Skær blomkålen i tynde skiver, fx på pålægsmaskine eller mandolin.
Bryd gedeosten i små stykker.
Bland blomkål med de to slags ost, olie, salt, peber og kapers.
Fordel toppingen ovenpå brødene.
Bag fladbrødene gyldne og sprøde i ovnen i 8-10 min.
Top med rucola inden servering.
Tip:
Brødene kan serveres som hovedmåltid, beregn ca. 2 stk. pr. person og servér med en fyldig salat.
Brødene kan også bages uden topping, som pitabrød og bruges som tilbehør til andre retter.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Fladbrød
- 25g
gær
- 125ml
lunkent vand
- 1000g
kikærtemel, ærtemel eller linsemel
- 25g
salt
- 75ml
olivenolie
- 1000g
durum- eller hvedemel +
ekstra mel til udrulning
Topping- 1000g
blomkål
- 250g
blød gedeost
- 500g
revet fast ost
olivenolie
havsalt
frikskværnet peber
- 85g
kapers
- 100g
rucola