Kikærtefladbrød med blomkål og gedeost

Sådan gør du
Fladbrød
- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt kikærtemel, salt, olivenolie og durum- eller hvedemel.
- Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve, gerne på køl natten over, eller stil den et lunt sted i 1 times tid.
- Rul dejen ud i 50 fladbrød, ca. ½ cm tykke, på et meldrysset bord.
- Læg dem på bagepapir på bagepladerne.
- Opvarm ovnen på 225°C.
- Skær blomkålen i tynde skiver, fx på pålægsmaskine eller mandolin.
- Bryd gedeosten i små stykker.
- Bland blomkål med de to slags ost, olie, salt, peber og kapers.
- Fordel toppingen ovenpå brødene.
- Bag fladbrødene gyldne og sprøde i ovnen i 8-10 min.
- Top med rucola inden servering.
Tip
Brødene kan serveres som hovedmåltid, beregn ca. 2 stk. pr. person og servér med en fyldig salat.
Brødene kan også bages uden topping, som pitabrød og bruges som tilbehør til andre retter.
Fladbrød
25 g gær
125 ml lunkent vand
1 kg kikærtemel, ærtemel eller linsemel
25 g salt
75 ml olivenolie
1 kg durum- eller hvedemel + ekstra mel til udrulning
Topping
1 kg blomkål
250 g blød gedeost
500 g revet fast ost
olivenolie
havsalt
friskkværnet peber
85 g kapers
100 g rucola
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.