Kikærtecurry med svampe, spinat og friske ærter
Sådan gør du
Skær squash i tern.
Skær svampene i mundrette stykker.
Pluk krydderurterne let.
Snit løg og hvidløg fint, og steg dem klare i olie ved middel varme.
Tilsæt karry og kikærterne.
Steg i yderligere 5 min.
Tilsæt tomaterne, og lad dem stege med i 10 min.
Rør majsstivelsen ud i vand, rør jævningen i retten og kog op under omrøring.
Tilsæt squash, og kog i yderligere 5 min.
Steg svampene gyldne i olie og krydr med salt og peber.
Vend de friske grønne ærter, svampe og spinat i curryen lige inden servering, og smag til med salt og peber.
Servér retten i dybe tallerkener og top med friske krydderurter.
Serveringsforslag: Servér gerne retten med brød eller kogte ris, quinoa eller korn eller flækærtefladbrød.
Tip: Egen karryblanding kan laves med 2 tsk. af hver af følgende krydderier: paprika, spidskommen, allehånde, kanel, koriander, nellike, chilipeber, kardemomme, fennikel, muskat og bukkehorn.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 250g
squash
- 625g
blandede svampe fx
champignon, østershatte, kejserhatte eller andet
- 50g
friske krydderurter fx
koriander, karse, persille, timian eller andet
- 250g
løg
- 10g
hvidløg
olivenolie
- 25g
karry - se evt.tip
- 750g
kogte kikærter
- 625g
hakkede tomater
- 15g
majsstivelse
- 250g
grønne ærter (friskeeller frosne)
- 250g
spinat
salt og peber