Kikærtecurry med svampe, spinat og friske ærter

kikærtecurry

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Skær squash i tern.

Skær svampene i mundrette stykker.

Pluk krydderurterne let.

Snit løg og hvidløg fint, og steg dem klare i olie ved middel varme.

Tilsæt karry og kikærterne.

Steg i yderligere 5 min.

Tilsæt tomaterne, og lad dem stege med i 10 min.

Rør majsstivelsen ud i vand, rør jævningen i retten og kog op under omrøring.

Tilsæt squash, og kog i yderligere 5 min.

Steg svampene gyldne i olie og krydr med salt og peber.

Vend de friske grønne ærter, svampe og spinat i curryen lige inden servering, og smag til med salt og peber.

Servér retten i dybe tallerkener og top med friske krydderurter.

Serveringsforslag: Servér gerne retten med brød eller kogte ris, quinoa eller korn eller flækærtefladbrød.

Tip: Egen karryblanding kan laves med 2 tsk. af hver af følgende krydderier: paprika, spidskommen, allehånde, kanel, koriander, nellike, chilipeber, kardemomme, fennikel, muskat og bukkehorn.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 250g

    squash

  • 625g

    blandede svampe fx

  • champignon, østershatte, kejserhatte eller andet

  • 50g

    friske krydderurter fx

  • koriander, karse, persille, timian eller andet

  • 250g

    løg

  • 10g

    hvidløg

  • olivenolie

  • 25g

    karry - se evt.tip

  • 750g

    kogte kikærter

  • 625g

    hakkede tomater

  • 15g

    majsstivelse

  • 250g

    grønne ærter (friskeeller frosne)

  • 250g

    spinat

  • salt og peber

Egnet til forår

FORÅR

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori