Kikærtebrød
Sådan gør du
Rør hvedekerner, ølandshvedemel, salt, sukker, kikærtevand og surdej sammen (det skal have konsistens som en friskrørt mørtelmasse).
Tag 400g surdej fra til næste gang.
Tilsæt de hakkede kikærter.
Fordel dejen ud i 2 rugbrødsforme.
Pensl brødet med lidt olie og drys med græskarkerner.
Lad brødene hæve ved stuetemperatur i 20-24 timer.
Bag ved 175 grader i 50-70 min (kernetemperaturen minimum 98 grader).
Tag brødene ud af formen og afkøl.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 400g
knækkede ølandshvedekerner
- 400g
groft ølandshvedemel
- 400g
ølandshvedemel
- 30g
salt
- 30g
sukker
- 1200ml
kikærtevand
- 400g
surdej
- 400g
kogte grofthakkede kikærter
- 5g
rapsolie
- 100g
græskarkerner
Antal
Der bliver 2 brød af ca. 1,5 kg hver.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 889 kj | |
Protein | 5,625 g | 11 E% |
Kulhydrat | 35,3 g | 68 E% |
Fedt | 4,193 g | 17 E% |
* E% = Energiprocentfordeling