Kikærtebrød

Sådan gør du
- Rør hvedekerner, ølandshvedemel, salt, sukker, kikærtevand og surdej sammen (det skal have konsistens som en friskrørt mørtelmasse).
- Tag 400g surdej fra til næste gang.
- Tilsæt de hakkede kikærter.
- Fordel dejen ud i 2 rugbrødsforme.
- Pensl brødet med lidt olie og drys med græskarkerner.
- Lad brødene hæve ved stuetemperatur i 20-24 timer.
- Bag ved 175 grader i 50-70 min (kernetemperaturen minimum 98 grader).
- Tag brødene ud af formen og afkøl.
Ingredienser
400 g knækkede ølandshvedekerner
400 g groft ølandshvedemel
400 g ølandshvedemel
30 g salt
30 g sukker
1.2 l kikærtevand
400 g surdej
400 g kogte grofthakkede kikærter
5 g rapsolie
100 g græskarkerner
10 portioner bliver til 2 brød af ca. 1,5 kg hver.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 889 kj | |
Protein | 5,625 g | 11 E% |
Kulhydrat | 35,3 g | 68 E% |
Fedt | 4,193 g | 17 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.