Kikærtebrød

Sådan gør du

Rør hvedekerner, ølandshvedemel, salt, sukker, kikærtevand og surdej sammen (det skal have konsistens som en friskrørt mørtelmasse).

Tag 400g surdej fra til næste gang.

Tilsæt de hakkede kikærter.

Fordel dejen ud i 2 rugbrødsforme.

Pensl brødet med lidt olie og drys med græskarkerner.

Lad brødene hæve ved stuetemperatur i 20-24 timer.

Bag ved 175 grader i 50-70 min (kernetemperaturen minimum 98 grader).

Tag brødene ud af formen og afkøl.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 400g

    knækkede ølandshvedekerner

  • 400g

    groft ølandshvedemel

  • 400g

    ølandshvedemel

  • 30g

    salt

  • 30g

    sukker

  • 1200ml

    kikærtevand

  • 400g

    surdej

  • 400g

    kogte grofthakkede kikærter

  • 5g

    rapsolie

  • 100g

    græskarkerner

Antal

Der bliver 2 brød af ca. 1,5 kg hver.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 889 kj
Protein 5,625 g 11 E%
Kulhydrat 35,3 g 68 E%
Fedt 4,193 g 17 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori