Kartofler og kikærter i karrysauce med ris

Sådan gør du
Karrysauce
- Hak løg og skær gulerødder, selleri, æble, og persillerod eller pastinak groft ud.
- Hak hvidløg groft – de skal bruges til saucen, som skal blendes.
- Sautér grøntsager, æble og hvidløg i olien i en stor gryde.
- Tilsæt karry og svits det med et øjeblik.
- Tilsæt flækærter, mælk og vand eller bouillon.
- Kog saucen op under omrøring.
- Lad den simre under låg i ca. 30 min., eller til alt er helt mørt.
- Blend saucen, til den er fin og blank.
- Smag til med salt og evt. mere karry. Justér evt. konsistensen med lidt vand, mælk eller bouillon.
Fyld
- Skær kartoflerne i tern på ca. 3x3 cm.
- Rist dem gyldne og sprøde i olie.
- Kom kartofler og kikærter i karrysaucen og lad retten koge godt igennem, ca. 10 min., til kartoflerne er møre uden at være udkogte.
- Smag grundigt til med salt, peber og citronsaft.
- Skær æbler i små tern.
- Hak peanuts groft.
- Servér kartofler og kikærter i karry med ris og et drys æbletern og peanuts. Servér evt. dampede grønne grøntsager eller kålsalat til.
Karrysauce
200 g løg
400 g gulerødder
200 g knoldselleri
200 g æble
200 g persillerod eller pastinak
5 g hvidløg
olivenolie
15 g karry
400 g gule flækærter
400 ml mælk
600 ml vand eller grøntsagsbouillon
salt
Fyld
1.5 kg skrællede, kogefaste kartofler
500 g kogte kikærter eller Ingridærter
olivenolie
salt og peber
30 ml citronsaft
Tilbehør
800 g ris
300 g æbler
evt. peanuts
evt. dampede grønne grøntsager
evt. kålsalat
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.