Kartoffelsalat med pasta og grøntsager
Sådan gør du
Skær aspargesene i skrå skiver.
Skær kartoflerne i tern.
Skær fennikler i tynde skiver.
Halvér cherrytomaterne.
Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i små tern.
Skær forårsløgene i tynde skive.
Hak kimchien let.
Vend alle grøntsagerne med kimchi, havsalt, olivenolie, sort peber og evt. lidt eddike eller citron.
Lad dem marinere, mens resten gøres klar.
Rist boghvedekernerne på en tør pande eller i ovnen, til de er gyldne og lad dem køle af.
Skær svampene i mindre stykker, rist dem gyldne i olivenolie og krydr med salt og peber.
Hak krydderurterne groft.
Vend de stegte svampe, pastaen, krydderurterne og boghvedekernerne med de marinerede grøntsager.
Smag evt. til med mere salt, peber og syre.
Dryp med lidt olivenolie ved servering.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
grønne eller violette asparges
- 500g
små, kogte kartofler
- 375g
fennikel
- 250g
cherrytomater
- 200g
(blod)appelsin
- 150g
forårsløg
- 75g
kimchi*
havsalt og friskkværnet peber
olivenolie
- 1tsk
eddike eller citronsaft
- 75g
boghvedekerner
- 500g
svampe fx østershatte,
markchampignon eller kejserhatte
- 50g
krydderurt fx persille
eller koriander
- 500g
kogt kort pasta, fx penne
rigatoni, maccheroni eller andet (200 g tør pasta)