Kartoffelsalat med pasta og grøntsager

Kartoffelsalat
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

  1. Skær aspargesene i skrå skiver.
  2. Skær kartoflerne i tern.
  3. Skær fennikler i tynde skiver.
  4. Halvér cherrytomaterne.
  5. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i små tern.
  6. Skær forårsløgene i tynde skive.
  7. Hak kimchien let.
  8. Vend alle grøntsagerne med kimchi, havsalt, olivenolie, sort peber og evt. lidt eddike eller citron.
  9. Lad dem marinere, mens resten gøres klar.
  10. Rist boghvedekernerne på en tør pande eller i ovnen, til de er gyldne og lad dem køle af.
  11. Skær svampene i mindre stykker, rist dem gyldne i olivenolie og krydr med salt og peber.
  12. Hak krydderurterne groft.
  13. Vend de stegte svampe, pastaen, krydderurterne og boghvedekernerne med de marinerede grøntsager.
  14. Smag evt. til med mere salt, peber og syre.
  15. Dryp med lidt olivenolie ved servering.
Udskriv opskrift

Ingredienser

500 g grønne eller violette asparges
500 g små, kogte kartofler
375 g fennikel
250 g cherrytomater
200 g (blod)appelsin
150 g forårsløg
75 g kimchi
havsalt og friskkværnet peber
olivenolie
1 tsk eddike eller citronsaft
75 g boghvedekerner
500 g svampe fx østershatte, markchampignon eller kejserhatte
50 g krydderurt fx persille eller koriander
500 g kogt kort pasta, fx penne rigatoni, maccheroni eller andet
eller
200 g tør pasta

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.