Kartoffelpizza

Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, og rør resten af ingredienserne i lidt ad gangen til en samlet dej.
- Ælt, til dejen er smidig.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Alternativt kan den hæve i køleskabet natten over i en beholder med rigelig plads til, at dejen kan hæve.
Pizza
- Del pizzadejen i 4 dele, form dem til store kugler og lad dem hæve 2 timer på køkkenbordet under et klæde – så er de nemme at rulle ud.
- Opvarm ovnen til 300 °C - eller så høj temperatur som muligt.
- Rul dejen tyndt ud, og læg pizzaerne på bagepapir.
- Skær kartoflerne i tynde skiver, fx på et mandolinjern.
- Træk nålene af rosmarinen.
- Fordel creme fraiche på pizzadejene, og kom brud af mozzarella, kartoffelskiver og rosmarin ovenpå.
- Krydr med havsalt, og dryp med olivenolie.
- Bag pizzaerne i ca. 5-8 min., til de er gyldne og sprøde.
Topping
- Snit kålen fint og vend med lidt olie, salt og peber.
Servering
Top straks de varme pizzaer med kålen og servér. Servér evt. pizzaerne med salat.
Pizzadej
40 g gær
800 ml vand
25 ml olie
7 g sukker
800 g Tipo 00-mel
400 g durummel
1 tsk salt
Fyld
1 kg kartofler - gerne blå eller røde
800 g creme fraiche 38%
800 g mozzarella
8 stk kviste rosmarin
havsalt
olivenolie til dryp på pizza
Topping
200 g spidskål eller grønkål
olivenolie
salt og peber
Der bliver 4 gastrobakkestørrelses pizzaer i en portion til 10 personer
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.