Kartoffelpizza

Kartoffelpizza
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Dej

  1. Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, og rør resten af ingredienserne i lidt ad gangen til en samlet dej.
  2. Ælt, til dejen er smidig.
  3. Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Alternativt kan den hæve i køleskabet natten over i en beholder med rigelig plads til, at dejen kan hæve.

Pizza

  1. Del pizzadejen i 4 dele, form dem til store kugler og lad dem hæve 2 timer på køkkenbordet under et klæde – så er de nemme at rulle ud.
  2. Opvarm ovnen til 300 °C - eller så høj temperatur som muligt.
  3. Rul dejen tyndt ud, og læg pizzaerne på bagepapir.
  4. Skær kartoflerne i tynde skiver, fx på et mandolinjern.
  5. Træk nålene af rosmarinen.
  6. Fordel creme fraiche på pizzadejene, og kom brud af mozzarella, kartoffelskiver og rosmarin ovenpå.
  7. Krydr med havsalt, og dryp med olivenolie.
  8. Bag pizzaerne i ca. 5-8 min., til de er gyldne og sprøde.

Topping

  1. Snit kålen fint og vend med lidt olie, salt og peber.

Servering

Top straks de varme pizzaer med kålen og servér. Servér evt. pizzaerne med salat.

Udskriv opskrift

Pizzadej

40 g gær
800 ml vand
25 ml olie
7 g sukker
800 g Tipo 00-mel
400 g durummel
1 tsk salt

Fyld

1 kg kartofler - gerne blå eller røde
800 g creme fraiche 38%
800 g mozzarella
8 stk kviste rosmarin
havsalt
olivenolie til dryp på pizza

Topping

200 g spidskål eller grønkål
olivenolie
salt og peber

Der bliver 4 gastrobakkestørrelses pizzaer i en portion til 10 personer

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.