Kartoffelgratin, spinat og ost med sprød krumme
Sådan gør du
Vend kartoflerne med olie, salt og peber.
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til kartoflerne er næsten møre og stadig har bid.
Steg porren i smør og olie. Tilsæt hvidløg og timian, og steg et par minutter.
Tilsæt spinat, og lad det hele varme godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, muskatnød og salt. Bag det hele grundigt sammen.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.
Havgus-ost køres på robotten til revet ost.
Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og revet ost i massen med vinger på max hastighed.
Vend til sidst grønsager og kartofler i dejen og udportioner i kantiner.
10 personer skal i en fuld gastro, så der bliver mere overflade og sprød skorpe.
Bland olien sammen med salt, brød og timian.
Drys raspen ovenpå grønsagsmassen.
Bag 20-25 min. ved 175 grader, til overfladen er gylden og sprød.
OBS: Denne ret skal serveres direkte i kantinen.
Ved servering portionér 300g pr pers + kålsalat med tørrede kirsebær.
Se opskrift på kålsalat, hvor du selv kan tilføje tørrede kirsebær.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Fyld
- 1500g
store kartofler i 3x3 cm tern
- 20g
rapsolie
- 6g
salt
- 1g
peber
- 300g
porre i skiver 2 cm
- 50g
smør
- 20g
olie
- 6g
hvidløg, hakket
- 5g
timian, hakket
- 250g
frosset spinat, hele blade
- 8g
salt
- 3g
friskkværnet peber
Æggeblanding - 200g
smør
- 200g
mel
- 5g
muskatnød, revet
- 8g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 900ml
sødmælk
- 250g
æg, pisket sammen
- 160g
mozzarella, revet
- 80g
havgus 8 mdr., revet
Topping - 20g
olivenolie
- 4g
salt
- 300g
lyst brød, revet
- 10g
timian, hakket
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.