Kartoffelgratin, spinat og ost med sprød krumme

Sådan gør du
- Vend kartoflerne med olie, salt og peber.
- Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til kartoflerne er næsten møre og stadig har bid.
- Steg porren i smør og olie.
- Tilsæt hvidløg og timian, og steg et par minutter.
- Tilsæt spinat, og lad det hele varme godt igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, muskatnød og salt.
- Bag det hele grundigt sammen.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.
- Havgus-ost køres på robotten til revet ost.
- Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og revet ost i massen med vinger på max hastighed.
- Vend til sidst grønsager og kartofler i dejen og udportioner i kantiner.
- 10 personer skal i en fuld gastro, så der bliver mere overflade og sprød skorpe.
- Bland olien sammen med salt, brød og timian.
- Drys raspen ovenpå grønsagsmassen.
- Bag 20-25 min. ved 175 grader, til overfladen er gylden og sprød.
- OBS: Denne ret skal serveres direkte i kantinen.
- Ved servering portionér 300g pr pers + kålsalat med tørrede kirsebær.
Se opskrift på kålsalat, hvor du selv kan tilføje tørrede kirsebær.
Fyld
1.5 kg store kartofler i 3x3 cm tern
20 g rapsolie
6 g salt
1 g peber
300 g porre i skiver 2 cm
50 g smør
20 g olie
6 g hvidløg, hakket
5 g timian, hakket
250 g frosset spinat, hele blade
8 g salt
3 g friskkværnet peber
Æggeblanding
200 g smør
200 g mel
5 g muskatnød, revet
8 g salt
2 g friskkværnet peber
900 ml sødmælk
250 g æg, pisket sammen
160 g mozzarella, revet
80 g havgus 8 mdr., revet
Topping
20 g olivenolie
4 g salt
300 g lyst brød, revet
10 g timian, hakket
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.