Kartoffel i røgeost, radisespåner, boghvededrys og monster-karse

Kartofler

Sådan gør du

Radisespåner

  1. Snit radiser, og opbevar dem i koldt vand til næste dag.

Kartofler

  1. Bring vand, salt, sukker og løvstikke til spilkogende.
  2. Tilsæt kartoflerne, og dæk med låg.
  3. Kog ved svag varme 5 minutter.
  4. Sluk, og lad kartoflerne trække 5 minutter.
  5. Tjek kartoflerne med en lille kniv. De skal være ret faste.
  6. Lad evt trække yderligere 3-5 minutter.
  7. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre.
  8. Gem evt. kogevandet til endnu en gang kartofler, eller som del af grønsagsretter.

Kartoffelsalat

  1. Blend røgeost glat og tilsæt mayonnaise.
  2. Blend ganske kort, til cremen er glat og blank.
  3. Vend cremen med kartofler, agurk og radise.
  4. Smag til med salt og peber.

Boghvedekerner

  1. Bag boghvedekerner ved 160 grader i 10-12, minutter til de er brune.
  2. Afkøl, og gem i lufttætte bøtter (holdbarhed max 4 uger).

Portionering

  • 40 g kartoffelsalat
  • 2 skiver radise
  • 2 g boghvede
  • 2 g monster karse
Udskriv opskrift

Radisespåner

50 g radiser, tynde skiver på mandolin

Kogte kartofler

1 l vand
20 g salt
20 g sukker
2 g frisk løvstikke/-stilk
1 kg børstede/skrællede små kartofler (35-45 mm)

Kartoffelsalat

120 g røgeost, sødmælk 10%
30 g mayonnaise
200 g af de kogte kartofler i tern 2x2 cm
70 g agurk i tern 1x1 cm
70 g radiser i tern 1x1 cm
3 g salt
1 g friskkværnet peber

Topping

30 g bagte, sprøde boghvedekerner
20 g monster-karse

Næringsindhold i kartoffelsalat

Pr. 100 g E%*
Energi 516 kj
Protein 3,557 g 12 E%
Kulhydrat 8,841 g 29 E%
Fedt 8,056 g 58 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.