Kartoffel-porresuppe

kartoffel-porresuppe
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

  1. Skær kartoflerne i grove stykker.
  2. Skær porrer i skiver.
  3. Sautér kartoffel og porre i smør eller olie i en gryde i 4-5 min.
  4. Hæld vand ved, så det akkurat dækker.
  5. Tilsæt laurbærblade og timiankviste.
  6. Kog suppen uden låg i ca. 20 min., eller til porre og kartofler er helt møre.
  7. Tag laurbærblade og timiankviste op af suppen.
  8. Blend suppen til den er helt jævn og glat.
  9. Spæd suppen til med mælk eller fløde.
  10. Smag suppen til med salt og peber og evt. koncentreret grønsagsbouillon.
  11. Rist solsikkekernerne på en tør pande i 3-4 min. til de bliver gyldenbrune.
  12. Tilsæt smør, lad det smelte uden at branke, og vend frøene grundigt rundt i smørret.
  13. Krydr med en lille smule fint salt og tag dem fra panden.

Servér suppen med ristede frø og finsnittet purløg eller porretop.

Servér med brød.

Udskriv opskrift

Suppe

700 g skrællede, melede kartofler
650 g porrer - inkl. det grønne
olie eller smør
3 stk laurbærblade
10 g timianstilke
250 ml mælk eller fløde
salt og peber
evt. grøntsagsbouillon

Tilbehør og topping

100 g græskar- eller solsikkekerner
15 g smør
salt
50 g purløg*
brød eller boller

*I stedet for purløg kan du bruge fintsnittede forårsløg, eller fintsnittet porretop – brug de fine inderste lag, som ikke er for grove.

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.