Kartoffel-krautpandekager/vafler

Sådan gør du
Kartoffel-krautpandekager/vafler
- Skræl kartoflerne, og riv dem groft.
- Pres væden let ud med hænderne.
- Rør kartoflerne med æg, mel, peber og en lille smule salt.
- Hak løget fint.
- Hak eller stød kommen fint.
- Sigt væsken fra krauten, og hak den groft.
- Rør løg, kommen og kraut i kartoffeldejen.
- Krydr med salt og peber.
- Steg pandekager af dejen i olie på pander - eller på hele plader i ovnen.
Tilbehør
- Skær agurken i små tern, og vend i hytteosten.
- Skær radiserne i skiver.
Servering
Servér vaflerne med hytteost, drys med radiser og karse.
Tip
Dejen kan også bruges til vafler - 20 personer eller færre:
- Varm et vaffeljern op og smør det med lidt olie.
- Kom et tykt lag kartoffeldej i jernet, og smør dejen jævn i overfladen med en ske.
- Dryp dejen med lidt olie og luk vaffeljernet.
- Steg vaflerne til de er gyldenbrune og gennemstegte.
Kartoffel-krautvafler
1.3 kg kartofler
8 stk æg
100 g hvedemel
150 g løg
2 g kommen (kan undlades)
500 g rodfrugtekraut
salt og peber
olivenolie
Tilbehør
300 g agurk
500 g hytteost
700 g radiser
1 stk stor bakke karse
Der bliver ca. 10 stk.
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.