Karrysuppe med lime og gule ærter

Sådan gør du
- Steg løg i olien, til de er klare.
- Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen, chili og laurbær, og steg under omrøring nogle minutter.
- Tilsæt bouillon og udblødte flækærter.
- Lad suppen simre 20-30 minutter under låg, til ærterne er udkogte.
- Fjern laurbærbladene fra suppen, og blend den glat med en stavblender.
- Tilsæt gulerodstern, lime, salt og cayennepeber, og kog i ca. 5 minutter.
- Tilsæt fløde, og smag suppen til.
Kåltern-topping
- Steg kåltern i olie uden de tager farve.
- Tilsæt salt, peber og salvie.
- Smag til.
- Anret suppen kåltern i en dyb tallerken eller portionsskål.
- Top op med de stegte kåltern.
Karrysuppe
300 g løg, grofthakket
30 g neutral olie
10 g hvidløg, grofthakket
20 g karry
5 g spidskommen
0.5 g chiliflager
1 g laurbærblade
1 L grønsagsbouillon/kikærtevand
200 g gule flækærter, udblødte
250 g gulerødder, skåret i små tern
30 g limesaft
10 g salt
0.5 g cayennepeber
100 g fløde eller kokosmælk
Topping
400 g tern af kålstokke
fx broccoli/blomkål 1,5x1,5 cm
20 g olie
3 g salt
1 g friskkværnet peber
3 g salvie, frisk hakket
Vegansk?
Erstat fløde med kokosmælk, hvis den skal være vegansk.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 345 kj | |
Protein | 3,529 g | 17 E% |
Kulhydrat | 9,059 g | 45 E% |
Fedt | 3,238 g | 35 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.