Karrysuppe med lime og gule ærter

Karrysuppe i skål

Sådan gør du

Steg løg i olien, til de er klare.

Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen, chili og laurbær, og steg under omrøring nogle minutter.

Tilsæt bouillon og udblødte flækærter.

Lad suppen simre 20-30 minutter under låg, til ærterne er udkogte.

Fjern laurbærbladene fra suppen, og blend den glat med en stavblender.

Tilsæt gulerodstern, lime, salt og cayennepeber, og kog i ca. 5 minutter.

Tilsæt fløde, og smag suppen til.

Kåltern-topping

Steg kåltern i olie uden de tager farve.

Tilsæt salt, peber og salvie.

Smag til.

Anret suppen kåltern i en dyb tallerken eller portionsskål.

Top op med de stegte kåltern.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Karrysuppe
  • 300g

    løg, grofthakket

  • 30g

    neutral olie

  • 10g

    hvidløg, grofthakket

  • 20g

    karry

  • 5g

    spidskommen

  • 0.5g

    chiliflager

  • 1g

    laurbærblade

  • 1000ml

    grønsagsbouillon/kikærtevand

  • 200g

    gule flækærter, udblødte

  • 250g

    gulerødder, skåret i små tern

  • 30g

    limesaft

  • 10g

    salt

  • 0.5g

    cayennepeber

  • 100g

    fløde eller kokosmælk

  • Topping
  • 400g

    tern af kålstokke

  • fx broccoli/blomkål 1,5x1,5 cm

  • 20g

    olie

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 3g

    salvie, frisk hakket

Vegansk?

Brug kokosmælk, og opskriften bliver vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 345 kj
Protein 3,529 g 17 E%
Kulhydrat 9,059 g 45 E%
Fedt 3,238 g 35 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori