Karrysuppe med lime og gule ærter
Sådan gør du
Steg løg i olien, til de er klare.
Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen, chili og laurbær, og steg under omrøring nogle minutter.
Tilsæt bouillon og udblødte flækærter.
Lad suppen simre 20-30 minutter under låg, til ærterne er udkogte.
Fjern laurbærbladene fra suppen, og blend den glat med en stavblender.
Tilsæt gulerodstern, lime, salt og cayennepeber, og kog i ca. 5 minutter.
Tilsæt fløde, og smag suppen til.
Kåltern-topping
Steg kåltern i olie uden de tager farve.
Tilsæt salt, peber og salvie.
Smag til.
Anret suppen kåltern i en dyb tallerken eller portionsskål.
Top op med de stegte kåltern.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Karrysuppe
- 300g
løg, grofthakket
- 30g
neutral olie
- 10g
hvidløg, grofthakket
- 20g
karry
- 5g
spidskommen
- 0.5g
chiliflager
- 1g
laurbærblade
- 1000ml
grønsagsbouillon/kikærtevand
- 200g
gule flækærter, udblødte
- 250g
gulerødder, skåret i små tern
- 30g
limesaft
- 10g
salt
- 0.5g
cayennepeber
- 100g
fløde eller kokosmælk
Topping - 400g
tern af kålstokke
fx broccoli/blomkål 1,5x1,5 cm
- 20g
olie
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 3g
salvie, frisk hakket
Vegansk?
Brug kokosmælk, og opskriften bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 345 kj | |
Protein | 3,529 g | 17 E% |
Kulhydrat | 9,059 g | 45 E% |
Fedt | 3,238 g | 35 E% |
* E% = Energiprocentfordeling