Karamelliserede gulerødder med citronsyltede ingridærter, ny spinat og kørvel

Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Bland kogte ingridærter, olivenolie, saltede citroner, ristet hel spidskommen, og blend med stavblender eller foodprosessor til grov, cremet konsistens.
  2. Tilpas konsistensen med kogelagen.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Steg gulerødderne møre og brune på panden med lidt olie.  De skal være karamelliseret på alle sider.
  5. Krydr gulerødderne med sumak, citron, salt og peber.
  6. Smør flækærtepureen i bunden af et fad.
  7. Vend spinaten med en smule olie, salt og peber, og anret på ærtepureen.
  8. Halver gulerødderne på langs og fordel ovenpå spinaten.
  9. Drys med hakket kørvel, (evt smuldret feta) og et drys sumak
Udskriv opskrift

Ingredienser

1 kg ingridærter, kogte og hele
80 g olivenolie eller rapsolie
80 g saltede, grofthakkede citroner
15 g spidskommen, ristet hel
100 g kogelage fra ærterne
2.5 kg gulerødder med skræl
80 g olivenolie til gulerødder
10 g sumak
30 g frisk citronsaft eller lage fra saltede citroner
10 g salt (eller mindre hvis lage fra saltede citroner)
5 g friskkværnet peber
1 kg ny spinat
50 g frisk kørvel eller valgfri urter

Portionsstørrelse:  90 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 360 kj
Protein 2,94 g 14 E%
Kulhydrat 7,22 g 44 E%
Fedt 4,08 g 42 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.