Karamelliserede gulerødder med citronsyltede ingridærter, ny spinat og kørvel
Sådan gør du
Bland kogte ingridærter, olivenolie, saltede citroner, ristet hel spidskommen, og blend med stavblender eller foodprosessor til grov, cremet konsistens.
Tilpas konsistensen med kogelagen.
Smag til med salt og peber.
Steg gulerødderne møre og brune på panden med lidt olie. De skal være karamelliseret på alle sider.
Krydr gulerødderne med sumak, citron, salt og peber.
Smør flækærtepureen i bunden af et fad.
Vend spinaten med en smule olie, salt og peber, og anret på ærtepureen.
Halver gulerødderne på langs og fordel ovenpå spinaten.
Drys med hakket kørvel, (evt smuldret feta) og et drys sumak
Portionsstørrelse: 90 g
Ingredients for50portionsportionportions:
- 1000g
ingridærter, kogte og hele
- 80g
olivenolie eller rapsolie
- 80g
saltede, grofthakkede citroner
- 15g
spidskommen, ristet hel
- 100g
kogelage fra ærterne
- 2500g
gulerødder med skræl
- 80g
olivenolie til gulerødder
- 10g
sumak
- 30g
frisk citronsaft eller lage fra saltede citroner
- 10g
salt ( eller mindre hvis lage fra saltede citroner)
- 5g
friskkværnet peber
- 1000g
ny spinat
- 50g
frisk kørvel eller valgfri urter
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 360 kj | |
Protein | 2,94 g | 14 E% |
Kulhydrat | 7,22 g | 44 E% |
Fedt | 4,08 g | 42 E% |
* E% = Energiprocentfordeling