Jordskokker med porremayonnaise og syrlige æbler

Små madder på fad med jordskokker og porremayonnaise

Sådan gør du

Jordskokker

  1. Vend de rensede jordskokker med olie, salt og peber, og bag i ovnen ved 120 grader i ca 2 timer, til jordskokkerne er super møre, og skallen næsten karamelliseret.
  2. Hvis jordskokkerne er meget store, så del dem i halve før servering.
  3. Dæk jordskokkerne til og afkøl til næste dag.

Porremayonnaise

  1. Kom porregrønt og olie i en blender, og blend det i flere minutter, til det er en fuldstændig glat masse.
  2. Kom olien igennem en sigte, så de groveste porretråde sigtes fra. Den grønne olie kan sagtens laves flere dage i forvejen og holder sig godt på frost, så den kan tages frem efter behov.
  3. Kom æg, sennep, eddike og salt i en foodprocessor.
  4. Kør det hele ved høj hastighed, og tilsæt den grønne olie i en tynd stråle til mayonnaisen har en god, tyk konsistens.
  5. Smag til med friskkværnet peber.

Syrlige æbler

  1. Skær æbler i 1cm både.
  2. Del bådene i 1 cm trekanter.
  3. Vend æblebådene med æbleeddike, og lad stå 5 minutter.

Portionering

  • Jordskokker 20 g/2 skiver
  • Porremayo 5g/ 3 dutter
  • Syrlige æbler 5g
  • Stegte løg 2g
  • Radiseskud 1g

Se opskrift på sprøde løg.

Udskriv opskrift

Bagte jordskokker

500 g vaskede jordskokker med skræl
10 g rapsolie
3 g salt
2 g friskkværnet peber

Porremayonnaise

50 g mørkegrøn porretop
150 g neutral olie
50 g æggeblomme
10 g sennep
10 g eddike
3 g salt
2 g friskkværnet peber

Syrlige æbler

30 g røde æbler med skræl
10 g æbleeddike

Topping

25 g sprøde løg
10 g radiseskud

Vegansk?

Brug kikærtemayo, og opskriften bliver vegansk.

Næringsindhold i bagte jordskokker

Pr. 100 g E%*
Energi 444 kj
Protein 2,063 g 8 E%
Kulhydrat 17,36 g 66 E%
Fedt 2,533 g 21 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i porremayo

Pr. 100 g E%*
Energi 2304 kj
Protein 3,227 g 2 E%
Kulhydrat 2,811 g 2 E%
Fedt 59,4 g 95 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i syrlige æbler

Pr. 100 g E%*
Energi 266 kj
Protein 0,25 g 2 E%
Kulhydrat 14,28 g 91 E%
Fedt 0,15 g 2 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.