Indisk curry med raita af agurk og radise
Sådan gør du
Varm olien i en stor gryde ved middel varme, og tilsæt gulerødder, hvidløg og ingefær. Rør rundt i 1 minut, tilsæt krydderierne og svits krydderierne af i et minuts tid under omrøring.
Skyl de røde linser, kom dem i gryden sammen med vandet.
Lad det simre under låg i 20 minutter, til linserne er møre og begynder at jævne retten.
Tilsæt beder, porrer og bladselleri, og kog op.
Tilsæt de kogte flæk-ærter og salt.
Kog op, og smag til med salt og peber og evt mere krydderi.
Tilsæt evt lidt vand, hvis retten virker for tyk.
Server i dybe skåle med masser af grønt på toppen, kølig raita, samt godt hjemmebagt naanbrød.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 30g
olivenolie
- 400g
gulerødder i tern 2x2 cm
- 20g
hvidløg, finthakket
- 20g
ingefær, frisk fintrevet
- 3g
karry, medium
- 2g
spidskommen, stødt
- 0.5g
kardemomme, stødt
- 1g
koriander, stødt
- 1g
kanel
- 0.5g
nelliker
- 0.5g
chiliflager (efter smag)
- 400g
røde linser
- 900ml
vand/grønsagsbouillon
- 500g
gule beder i tern 2x2 cm
- 400g
porrer i 1 cm skiver
- 350g
bladselleri i skiver 1,5 cm
- 300g
kogte, gule flækærter
- 10g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Vegansk?
Undlad raita, og retten bliver vegansk. Tilpas tilbehør efter årstid.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 378 kj | |
Protein | 5,067 g | 23 E% |
Kulhydrat | 13,58 g | 61 E% |
Fedt | 1,247 g | 12 E% |
* E% = Energiprocentfordeling