Hvid bønnedip med kapers og citron

HVis bønnedip i skål på fad med friske grøntsagsstænger

Sådan gør du

  1. Udblød de hvide bønner i 18-24 timer.
  2. Kasser iblødsætningsvandet, og kog bønnerne i vand sammen med laurbær og peberkorn, til de er møre (se kogeanvisning på posen).
  3. Tilsæt salt, og nedkøl bønnerne i kogevandet.
  4. Kom de drænede bønner og 1 dl kogevand i en foodprocessor, og blend det groft.
  5. Blend olien i bønnemosen.
  6. Finhak kapers og persille, og vend det i bønnemosen.
  7. Tilsæt citronsaft.
  8. Smag til med friskkværnet peber.
  9. Hvis konsistensen er for tyk, tilsæt mere kogevand.

Passer til:

Bønnedippen egner sig til opvarmning til fx citronkylling, bagte grønsager eller som smørelse til et godt madbrød.

Udskriv opskrift

Ingredienser

150 g tørrede hvide bønner
- eller dobbeltvægt kogte bønner
2 stk laurbær
2 g sort peber
5 g salt
100 ml kogevand fra bønnerne
33 ml olivenolie
10 g kapers
20 g persille
20 g citronsaft
0.5 g friskkværnet peber

1 portion = 65 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 429 kj
Protein 2,592 g 5 E%
Kulhydrat 9,02 g 36 E%
Fedt 5,529 g 48 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.