Hvid pizza med forårsgrønt

Hvid pizza
Grøntsagstærte grøntsagstærte Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Pizzadej

  1. Opløs gæren i vandet, tilsæt olien, og rør resten af ingredienserne i lidt ad gangen til en samlet dej.
  2. Ælt, til dejen er smidig.
  3. Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Alternativt kan den hæve i køleskabet natten over i en beholder med rigelig plads til, at dejen kan hæve.

Pizza

  1. Del pizzadejen i 4 dele, form dem til store kugler og lad dem hæve 2 timer på køkkenbordet under et klæde – så er de nemme at rulle ud.
  2. Skær løgene i tynde både, steg dem i olivenolie til de er let karamelliserede.
  3. Smag løgene til med havsalt, sort peber og æbleeddike.
  4. Forvarm ovnen på 300 °C - eller så høj temperatur som muligt.
  5. Rul dejen tyndt ud, og læg pizzaerne på bagepapir.
  6. Smør creme fraiche på pizzabundene.
  7. Fordel løgene ovenpå.
  8. Bryd mozzarellaen eller burrata i mindre stykker og fordel ovenpå, eller drys med revet gouda.
  9. Krydr med havsalt og dryp med lidt olivenolie.
  10. Bag pizzaerne i ca. 5-8 min. - eller til de er gyldne og sprøde.

Servering

Top de varme pizzaer med friske krydderurter og servér straks. Servér gerne en stor portion salat eller råkost til pizzaerne.

Tip

Top evt. pizzaerne med marinerede forårsgrøntsager: Skær grønne asparges, radiser eller forårsløg i tynde skiver og marinér dem med lidt citronsaft, olivenolie, salt og peber. Babyspinat eller snittet salat kan også marineres og bruges som topping.

Udskriv opskrift

Pizzadej

40 g gær
800 ml vand
20 g olie
7 g sukker
800 g Tipo 00-mel
400 g durummel
1 tsk salt

Pizza

1.3 kg store løg (gerne friske nye løg)
olivenolie til stegning
havsalt og sort peber
1 tsk æbleeddike
500 ml creme fraiche 38%
500 g mozzarella, revet gouda eller burrata
75 g brøndkarse, rucola, løvstikke, basilikum, ramsløg eller andre friske krydderurter

Der bliver 4 pizzaer i gastrobakkestørrelse

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.