Hvid kålsalat med pærer, enebær og estragon

hvid kål

Sådan gør du

  1. Halver kål, og skær i 2 mm tynde strimler.
  2. Ælt kålen med lidt salt, så fibrene knækker, og kålen bliver blød og stadig sprød.
  3. Skær pærer i tynde både.
  4. Bland spidskål og pære, og tilsæt knust enebær.
  5. Dræn og tør kapers, og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olie.

Dressing

  1. Bland hakket persille, estragon, olie, citronsaft og peber i en skål, og hæld over salaten og bland godt.

Linsebrud

  1. Dræn linserne grundigt, og bland med florsukker og cayennepeber.
  2. Fordel linserne på bageplader i tyndt lag (brug gerne silikonemåtter), og bag i ovnen 160 grader 20-25 minutter, til sukker er smeltet, og linserne er karamelliseret.
  3. Anret salaten på store fade og drys med sprøde kapers og sprøde linsebrud over salaten.

Enebær er en sjælden gæst i maden

Knust enebær er en sjælden gæst i vores køkken, hvor vi mest kender det lille, bitre bær fra gin.

I denne salat bidrager enebær med den skønneste duft og let bitterhed til de søde pærer. Servér salaten på julebuffeten med plukkede stykker af tilberedt and og appelsinstykker, eller som en sommersalat med røget fisk og friske søde stikkelsbær.

Udskriv opskrift

Salat

3.5 kg hvidkål
12 g salt
1.5 kg pærer
12 g enebær, knuste
180 g kapers
60 g neutral olie (kun til fritering)

Dressing

80 g persille, finthakket
80 g estragon, finthakket
120 g olivenolie
65 g citronsaft
6 g peber, friskkværnet

Linsebrud

330 g anicialinser, udblødt
50 g florsukker
4 g cayennepeber

Portionsstørrelse: 100 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 280 kj
Protein 1,63 g 10 E%
Kulhydrat 8,08 g 56 E%
Fedt 2,6 g 34 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.