Hvid kålsalat med pærer, enebær og estragon

Sådan gør du
- Halver kål, og skær i 2 mm tynde strimler.
- Ælt kålen med lidt salt, så fibrene knækker, og kålen bliver blød og stadig sprød.
- Skær pærer i tynde både.
- Bland spidskål og pære, og tilsæt knust enebær.
- Dræn og tør kapers, og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olie.
Dressing
- Bland hakket persille, estragon, olie, citronsaft og peber i en skål, og hæld over salaten og bland godt.
Linsebrud
- Dræn linserne grundigt, og bland med florsukker og cayennepeber.
- Fordel linserne på bageplader i tyndt lag (brug gerne silikonemåtter), og bag i ovnen 160 grader 20-25 minutter, til sukker er smeltet, og linserne er karamelliseret.
- Anret salaten på store fade og drys med sprøde kapers og sprøde linsebrud over salaten.
Salat
3.5 kg hvidkål
12 g salt
1.5 kg pærer
12 g enebær, knuste
180 g kapers
60 g neutral olie (kun til fritering)
Dressing
80 g persille, finthakket
80 g estragon, finthakket
120 g olivenolie
65 g citronsaft
6 g peber, friskkværnet
Linsebrud
330 g anicialinser, udblødt
50 g florsukker
4 g cayennepeber
Portionsstørrelse: 100 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 280 kj | |
Protein | 1,63 g | 10 E% |
Kulhydrat | 8,08 g | 56 E% |
Fedt | 2,6 g | 34 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.