Hvid gryderet med kylling

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Klargør grøntsager og hvidkål og kog det hele mørt i vandet.
  2. Tilsæt de blendede bønner, piskefløde og kogt kylling.
  3. Jævn evt. retten med majsstivelse, hvis ikke bønnerne har jævnet retten tilpas.
  4. Tilsæt ærter og persille og kog op.
  5. Smag til med citron, salt og peber.

Variationsmuligheder

Du kan erstatte kyllingen i retten med fx kødboller eller fisk - eller du kan bruge saucen uden kød som en stuvning til kød/fisk/vegetarbøf.

Udskriv opskrift

Mængde

"10 portioner" bliver til ca. 2,75 liter gryderet afhængigt af afdampning under tilberedning, hvilket svarer til ca. 13 portioner á 210 g

Ingredienser

300 klargjort knoldselleri (og eller blomkål, pastinak, majroe alt efter sæson)
300 hvidkål
1 liter vand
500 g kogte fuegobønner blendet til puré
3 dl piskefløde
400 g kogt plukket kylling
Evt. jævning af majsstivelse og vand
300 grønne ærter
25 g hakket persille
0.5 stk citron - revet skal og saft
Salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.