Hvid gryderet med kylling

Sådan gør du
- Klargør grøntsager og hvidkål og kog det hele mørt i vandet.
- Tilsæt de blendede bønner, piskefløde og kogt kylling.
- Jævn evt. retten med majsstivelse, hvis ikke bønnerne har jævnet retten tilpas.
- Tilsæt ærter og persille og kog op.
- Smag til med citron, salt og peber.
Mængde
"10 portioner" bliver til ca. 2,75 liter gryderet afhængigt af afdampning under tilberedning, hvilket svarer til ca. 13 portioner á 210 g
Ingredienser
300 klargjort knoldselleri (og eller blomkål, pastinak, majroe alt efter sæson)
300 hvidkål
1 liter vand
500 g kogte fuegobønner blendet til puré
3 dl piskefløde
400 g kogt plukket kylling
Evt. jævning af majsstivelse og vand
300 grønne ærter
25 g hakket persille
0.5 stk citron - revet skal og saft
Salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.