Hverdagstærtebund og -æggemasse
Sådan gør du
Tærtebund
Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, og kør HURTIGT sammen til en fast dej. Lad hvile på køl ca. 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud (2,5 mm), og kom i små engangsforme 17 cm diam. eller to store forme.
(Bages tærten som en stor tærte, skal tærtebunden forbage 20 minutter/175 grader)
Æggemasse
Blend æggene luftige med mælken, og tilsæt salt, peber og friskrevet muskatnød.
Tærten
Fordel cirka 400 gram grønsager i hver tærtebund, og hæld æggeblandingen over.
Drys med store stykker ost.
Bag 20 minutter ved 180 grader og derefter 10 minutter ved 160 grader.
Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk med en plade eller et stykke bagepapir.
VIGTIGT: Tjek, at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden, og bag evt. lidt længere.
Ingredients for10portionsportionportions:
- Tærtedej
- 100g
rugmel
- 100g
hvedemel
- 200g
ølandshvedemel
- 10g
bagepulver
- 120g
smør
- 5g
salt
- 200g
skyr
- 20g
vand (evt.)
Æggemasse - 400g
hele æg
- 200ml
fløde
- 200ml
mælk
- 7g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 1g
muskatnød
- 150g
salatost/fetaost
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.