Hverdagstærtebund og -æggemasse

stor tærte

Sådan gør du

Tærtebund

  1. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, og kør HURTIGT sammen til en fast dej. Lad hvile på køl ca. 30 minutter.
  2. Rul dejen tyndt ud (2,5 mm), og kom i små engangsforme 17 cm diam. eller to store forme.
  3. (Bages tærten som en stor tærte, skal tærtebunden forbage 20 minutter/175 grader)

Æggemasse

  1. Blend æggene luftige med mælken, og tilsæt salt, peber og friskrevet muskatnød.

Tærten

  1. Fordel cirka 400 gram grønsager i hver tærtebund, og hæld æggeblandingen over.
  2. Drys med store stykker ost.
  3. Bag 20 minutter ved 180 grader og derefter 10 minutter ved 160 grader.
  4. Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk med en plade eller et stykke bagepapir.

VIGTIGT: Tjek, at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden, og bag evt. lidt  længere.

Udskriv opskrift

Tærtedej

100 g rugmel
100 g hvedemel
200 g ølandshvedemel
10 g bagepulver
120 g smør
5 g salt
200 g skyr
20 g vand (evt.)

Æggemasse

400 g hele æg
200 ml fløde
200 ml mælk
7 g salt
2 g friskkværnet peber
1 g muskatnød
150 g salatost/fetaost

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.