Hummus af markærter eller kikærter
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød ærter eller kikærter i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
Hæld vandet fra de udblødte ærter eller kikærter og kom dem i en gryde.
Dæk med vand, og tilsæt store stykker løg og gulerod, finthakket chili og laurbærblade.
Kog det hele til ærter eller kikærter er helt møre.
Kom salt i vandet, og lad ærterne trække i yderligere 5 min.
Hæld kogevandet fra, men gem ca. 1 liter, og lad ærter eller kikærter køle en smule af.
Kassér laurbærbladene.
Kom ærter eller kikærter, grøntsagerne og lidt kogevand i en foodprocessor.
Tilsæt hvidløg, tahin, spidskommen, olivenolie og citronsaft.
Blend hummusen til en grov puré.
Spæd evt. til med mere kogevand, hvis konsistensen er meget fast.
Smag grundigt til med evt. mere salt, citronsaft, tahin, spidskommen eller chili.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 625g
markærter eller kikærter
- 250g
løg
- 250g
gulerødder
- 2stk
laurbærblade
- 25g
chili, finthakket
- 28g
salt
- 20g
hvidløg
- 130ml
tahin
- 75ml
olivenolie
- 30g
spidskommen
- 75ml
citronsaft