Hummus af markærter eller kikærter

Hummus af markærter

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød ærter eller kikærter i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

På dagen:

Hæld vandet fra de udblødte ærter eller kikærter og kom dem i en gryde.

Dæk med vand, og tilsæt store stykker løg og gulerod, finthakket chili og laurbærblade.

Kog det hele til ærter eller kikærter er helt møre.

Kom salt i vandet, og lad ærterne trække i yderligere 5 min.

Hæld kogevandet fra, men gem ca. 1 liter, og lad ærter eller kikærter køle en smule af.

Kassér laurbærbladene.

Kom ærter eller kikærter, grøntsagerne og lidt kogevand i en foodprocessor.

Tilsæt hvidløg, tahin, spidskommen, olivenolie og citronsaft.

Blend hummusen til en grov puré.

Spæd evt. til med mere kogevand, hvis konsistensen er meget fast.

Smag grundigt til med evt. mere salt, citronsaft, tahin, spidskommen eller chili.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 625g

    markærter eller kikærter

  • 250g

    løg

  • 250g

    gulerødder

  • 2stk

    laurbærblade

  • 25g

    chili, finthakket

  • 28g

    salt

  • 20g

    hvidløg

  • 130ml

    tahin

  • 75ml

    olivenolie

  • 30g

    spidskommen

  • 75ml

    citronsaft

Egnet til vinter

VINTER

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori