Hummus af markærter eller kikærter

Sådan gør du
Dagen før:
- Udblød ærter eller kikærter i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
- Hæld vandet fra de udblødte ærter eller kikærter og kom dem i en gryde.
- Dæk med vand, og tilsæt store stykker løg og gulerod, finthakket chili og laurbærblade.
- Kog det hele til ærter eller kikærter er helt møre.
- Kom salt i vandet, og lad ærterne trække i yderligere 5 min.
- Hæld kogevandet fra, men gem ca. 1 liter, og lad ærter eller kikærter køle en smule af.
- Kassér laurbærbladene.
- Kom ærter eller kikærter, grøntsagerne og lidt kogevand i en foodprocessor.
- Tilsæt hvidløg, tahin, spidskommen, olivenolie og citronsaft.
- Blend hummusen til en grov puré.
- Spæd evt. til med mere kogevand, hvis konsistensen er meget fast.
- Smag grundigt til med evt. mere salt, citronsaft, tahin, spidskommen eller chili.
Ingredienser
625 g markærter eller kikærter
250 g løg
250 g gulerødder
2 stk laurbærblade
25 g chili, finthakket
28 g salt
20 g hvidløg
130 ml tahin
75 ml olivenolie
30 g spidskommen
75 ml citronsaft
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.