Hønsesalat med bagte hvide rødder og merian
Sådan gør du
Pluk hønsekød i ønsket størrelse.
Skær bagt pastinak, persillerod og fennikel i tern 1×1 cm.
Kør bønnerne på foodprocessor eller kødhakker til grov, smuldret konsistens.
Pluk merian fra stilk, og hak det fint.
Bland hakkede bønner, merian, pastinak, persillerod og fennikel.
Bland mayonnaise, yoghurt, grov sennep, salt, peber sammen til en dressing.
Fordel dressing over hønsekødet. Pas på, at kødet ikke trevler, og vend forsigtigt bønneblanding, dressing og kylling.
Lad salaten stå nogle minutter, og smag så til igen med evt mere salt, peber eller andet.
Server med en sprød kålsalat og rugbrød.
Portionsstørrelse: 90 g + 50 g rugbrød
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 1350g
hønsekød plukket (gerne lår)
- 540g
bagt persillerod i tern 1x1 cm
- 540g
bagt pastinak i tern 1x1 cm
- 540g
frisk fennikel i tern 1x1 cm
- 540g
kogte hvide bønner
- 25g
frisk merian eller estragon
- 440g
mayonnaise
- 350g
yoghurt 10%
- 160g
grov sennep
- 25g
salt
- 15g
peber
- 50stk
skiver rugbrød a 50 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 756 kj | |
Protein | 9,11 g | 21 E% |
Kulhydrat | 17 g | 43 E% |
Fedt | 7,37 g | 36 E% |
* E% = Energiprocentfordeling