Hønsesalat med bagte hvide rødder og merian

Sådan gør du

Pluk hønsekød i ønsket størrelse.

Skær bagt pastinak, persillerod og fennikel i tern 1×1 cm.

Kør bønnerne på foodprocessor eller kødhakker til grov, smuldret konsistens.

Pluk merian fra stilk, og hak det fint.

Bland hakkede bønner, merian, pastinak, persillerod og fennikel.

Bland mayonnaise, yoghurt, grov sennep, salt, peber sammen til en dressing.

Fordel dressing over hønsekødet. Pas på, at kødet ikke trevler, og vend forsigtigt bønneblanding, dressing og kylling.

Lad salaten stå nogle minutter, og smag så til igen med evt mere salt, peber eller andet.

Server med en sprød kålsalat og rugbrød.

Portionsstørrelse: 90 g + 50 g rugbrød

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 1350g

    hønsekød plukket (gerne lår)

  • 540g

    bagt persillerod i tern 1x1 cm

  • 540g

    bagt pastinak i tern 1x1 cm

  • 540g

    frisk fennikel i tern 1x1 cm

  • 540g

    kogte hvide bønner

  • 25g

    frisk merian eller estragon

  • 440g

    mayonnaise

  • 350g

    yoghurt 10%

  • 160g

    grov sennep

  • 25g

    salt

  • 15g

    peber

  • 50stk

    skiver rugbrød a 50 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 756 kj
Protein 9,11 g 21 E%
Kulhydrat 17 g 43 E%
Fedt 7,37 g 36 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med