Hønsesalat med bagte hvide rødder og merian

Sådan gør du
- Pluk hønsekød i ønsket størrelse.
- Skær bagt pastinak, persillerod og fennikel i tern 1x1 cm.
- Kør bønnerne på foodprocessor eller kødhakker til grov, smuldret konsistens.
- Pluk merian fra stilk, og hak det fint.
- Bland hakkede bønner, merian, pastinak, persillerod og fennikel.
- Bland mayonnaise, yoghurt, grov sennep, salt, peber sammen til en dressing.
- Fordel dressing over hønsekødet. Pas på, at kødet ikke trevler, og vend forsigtigt bønneblanding, dressing og kylling.
- Lad salaten stå nogle minutter, og smag så til igen med evt mere salt, peber eller andet.
- Server med en sprød kålsalat og rugbrød.
OBS: Mads bruger ingridærter i videoen i stedet for hvide bønner, som der står i opskriften. Begge dele kan bruges.
Ingredienser
1.4 kg hønsekød plukket (gerne lår)
540 g bagt persillerod i tern 1x1 cm
540 g bagt pastinak i tern 1x1 cm
540 g frisk fennikel i tern 1x1 cm
540 g kogte hvide bønner
25 g frisk merian eller estragon
440 g mayonnaise
350 g yoghurt 10%
160 g grov sennep
25 g salt
15 g peber
50 skiver rugbrød a 50 g
Portionsstørrelse: 90 g + 50 g rugbrød
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 756 kj | |
Protein | 9,11 g | 21 E% |
Kulhydrat | 17 g | 43 E% |
Fedt | 7,37 g | 36 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.