Hjertesalat, glaskål og agurk med hyldeblomstvinaigrette

citroner

Sådan gør du

  1. Pisk hyldeblomstsaft, citronsaft og sennep sammen.
  2. Pisk olien i til sidst, så den samler sig.
  3. Smag til med salt, citron og sennep.
  4. Vend salat, glaskål og agurk og vend forsigtigt lidt af dressingen i.
  5. Servér resten af vinaigretten ved siden af.

Skab variation med størrelsen på råvarer

Smukke, friske grønsager må gerne serveres hele eller i store stykker, så vores gæster kan se, vi bruger gode råvarer. Vi sparer på snitteriet i køkkenet, og råvaren bevarer bedre sin konsistens, som her, hvor hjertesalat bliver serveret i halve eller kvarte. Masser af sprødhed og saftighed. Hurtigt og smukt.

Udskriv opskrift

Ingredienser

2.5 kg hjertesalat delt i kvarte på langs
1.3 kg glaskål i tynde skiver
1.5 kg aguk skåret i rustikke stave
85 g hyldeblomstsaft
60 g citronsaft
40 g citronsaft
150 g koldpresset rapsolie
salt og friskkværnet peber

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.