Hjertesalat med hyldeblomstvinaigrette
Sådan gør du
Blend ingredienserne til vinaigretten, og kør det til en tyk dressing med stavblender eller på termomixer.
Kom dressingen i ”sutteflasker”.
Skær en tynd skive bund af salathovedet, og del det i kvarte på langs.
Portioner i bøtter 60g salat pr person.
Fordel dressingen over salaten (10g per person), og slut med et vred friskkværnet peber.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 600g
hjertesalat delt i kvarte på langs,
så bladene stadgi hænger sammen
- 25g
hyldeblomstsaft
- 25g
citronsaft
- 15g
dijonsennep
- 50g
koldpresset rapsolie (pure oil)
- 2g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 332 kj | |
Protein | 1,01 g | 5 E% |
Kulhydrat | 2,235 g | 11 E% |
Fedt | 7,284 g | 81 E% |
* E% = Energiprocentfordeling